Маг Иванка лекува от хемороиди до рак, разваля черни магии и чете бъдещето като на длан. Така се рекламира майката на братята Горан и Станьо от Долни Дъбник, които TrafficNews.bg разкри като "шофьорите слепци".

Двамата са напълно незрящи според ТЕЛК, но пък редовно сядат зад волана на лъскави лимузини и необезпокоявано вършат поразии.

Иванка Маринова е изкарала милиони само от наивни палестинци в продължение на три години. В сеансите й помагала и дъщеря й Елисавета, като двете няколко пъти летели до Тел Авив, за да "помагат" на място при изключителни случаи, стана ясно по време на съдебния процес срещу "пророчицата от Долни Дъбник".

Иванка обещавала спасение, изцеление и разваляне на магии, но пък плашела клиентите си, че ако не платят, ще си патят.
Болни палестинци продавали земи и имоти, за да се справят със здравословните си проблеми, вярвайки на обещанията й.

Парите, получени с измама, влизали в банковите сметки на нейния съпруг Иван Маринов и двамата му синове Станьо и Горан. В декларациите титулярите на сметките пишели, че палестинските долари идват от търговия със земя. Разследването обаче разкрило, че Маринови не са купували или продавали никакви ниви.

TrafficNews.bg разполага с кадри от бурния живот на пророчицата от Долни Дъбник, която има дарба и на певица. Вижте видеото:  

Митническа проверка пък попаднала на 20-ина роми от Долни Дъбник, които уж получавали пари от Палестина. При разпитите се оказало, че тези хора не са взели и лев, но Маринови събрали и използвали личните им данни.

Проследяването на банковите трансфери от Палестина до Долни Дъбник започнало през юни 2013 г. Последният превод от 95 хиляди долара  бил блокиран, когато Станьо Маринов отишъл да го изтегли кеш от банката. При разплитането на схемите на Маг Иванка се оказало се, че поне 40 палестинци са паднали в капана на врачката.

Това доведе до акция на МВР, ДАНС и прокуратурата в Плевен през януари 2014 г. срещу ромския клан от Долни Дъбник.

Две години по-късно Иванка и Иван Маринови, синовете им Горан и Станьо, както и дъщерята Елисавета получиха  присъди от общо 41 години. Прокуратурата обвини майката врачка в общо 212 престъпни деяния. И обяви, че само от трите измамени палестинки семейството на Иванка, е получило 2 417 010 щатски долара и накити за над 4000 лева. Останалите членове на фамилията бяха обвинени за прането на парите, получени от тези измами.

Плевенският окръжен съд наказа с по десет години ефективно Иван и Иванка, а най-тежката присъда от 13 години затвор отнесе синът Станьо. Отделно Иванка бе осъдена да плати над 500 000 лв. обезщетение на пострадалите от Рамала.

Впоследствие наказанията им бяха потвърдени и от апелативната инстанция във Велико Търново. Единствено Елисавета Маринова се размина с условна присъда на първите две инстанции. Очаква се ВКС да потвърди присъдата на бащата и двамата му синове.

Майката Иванка вече е зад решетките, след като преди броени дни беше въдворена в Сливенския затвор.

Според съседите от Долни Дъбник, преди тя да направи своя удар от врачуване в Обетованата земя, кланът се замогнал благодарение на бащата Иван.

В началото на демокрацията той се прочува като алкохолен бос в района. Знае се, че е произвеждал фалшиви спиртни напитки, но минава метър пред закона. За да дочака възхода на своята половинка като гадателка и лечителка.

 

Разследване на TrafficNews: Те са слепци (100%), но карат коли. ТЕЛК далаверите! ВИДЕОБратя от Долни Дъбник живеят по царски с пари от измамите на мама

Цялото разследване вижте в репортажа на репортера на TrafficNews.bg Тина Ивайлова: