Братята Горан Станев и Станьо Маринов не трябва да шофират автомобили, защото са опасни за себе си и за околните. Това е становището на медиците от "Пирогов", които освидетелстваха двамата братя след като TrafficNews.bg разкри как те карат скъпи лимузини от години, въпреки че според ТЕЛК са слепи.

Екипът ни се сдоби с експертизата, която беше направена в сградата на полицията в Плевен. Горан и Станьо бяха прегледани на място от две лекарки от "Пирогов", но без специална апаратура. 

 

TrafficNews.bg засне как братята отиват до сградата на полицията, без чужда помощ, но на излизане се придвижваха с помощта на асистент.  

Няколко дни по-късно в социалните мрежи се появи видео как Горан Станев пазарува в хранителен магазин в Долни Дъбник напълно сам.

Според двете лекарки, направили експертизата, братята страдат по наследство от пигментна дегенерация на ретината. Заболяването е известно и като кокоша слепота и изобщо не предполага пълна загуба на зрението.

Поради липса на апаратура обаче не може да се направи обективна преценка на точните промени на очните дъна. Затова се препоръчва да бъдат направени изследвания в кабинет "Електроретинография" на Електро-физиологичната лаборатория на Очна клиника към Александровска болница.

В направената от лекарите от "Пирогов"  експертиза обаче не е посочено дали братята имат нужда от 100 % чужда помощ, каквото е становището на ТЕЛК.

Затова прокуратурата в Плевен ще поиска нова експертиза, изготвена от медицински одит в София.

Припомняме, че Районна прокуратура – Плевен образува досъдебно производство  по сигнал на Trafficnews.bg срещу двамата братя и всички медици, свързани с тяхното лечение, за изготвяне на документи с невярно съдържание. По случая работят също отдел "Икономическа полиция" към Главна дирекция национална полиция, както и  Специализираната прокуратура. 

Разследване на TrafficNews: Те са слепци (100%), но карат коли. ТЕЛК далаверите! ВИДЕОБратя от Долни Дъбник живеят по царски с пари от измамите на мама