След като Trafficnews разкри как слепите по документи братя от Долни Дъбник Горан Станев и Станьо Маринов карат коли, помощите им като инвалиди са спрени. Решението на ТЕЛК е заради продължаващото прокурорско разследване и назначения медицински одит  с лекари от София, които трябва да преценят в каква степен двамата роми страдат от влошено зрение.

Станев и Маринов бяха подложени на изследвания в Електро-физиологичната лаборатория на Очната клиника в Александровска болница, но резултатите още се чакат.   

Веднага след като през февруари Trafficnews публикува абсурдната история с братята, прокуратурата започна разследване срещу тях. Направените спешна експертиза на място показа, че двамата страдат от кокоша слепота,  но не успя да установи каква е степента на загубена трудоспособност. Станев и Маринов получаваха помощи като 100 % инвалиди. 

Заради това беше назначен и столичният медицински одит, който обаче не  е готов вече втори месец.

Заради разследването прокуратурата изиска цялата документация от ТЕЛК за двамата братя, справка от НОИ за отпуснатите им добавки и помощи. Освен проверките за мнимата слепота Станев и Маринов вече имат присъди за пране на пари, заедно със своите родители.

Братята не са зад решетките, защото се очаква ВКС да потвърди наказанията. Майка им Иванка обаче вече е в Сливенския затвор.

Комисията "Антикорупция" вече конфискува златни бижута за 250 000 лева и луксозни коли за 140 000 лева от ромския клан в Долни Дъбник.

След евентуалното потвърждаване на присъдите Станьо Маринов ще се раздели и с имущество за 2 847 297 лева.

Темида следи TrafficNews: Подхванаха "слепите шофьори" от Долни Дъбник ВИДЕОИзискани са всички документи от ТЕЛК, справка от НОИ колко и какви пари са получили братята