Четирима от шестимата нападатели, които потрошиха столичното заведение "Бесо" в понеделник, вече имат повдигнати обвинения, съобщиха от Софийската районна прокуратура пред TrafficNews. Двама от тях, известни като Цеката и Серго, са задържани и в момента са в следствения арест. Държавното обвинение е поискало постоянен арест за тях и по-късно днес съдът трябва да реши каква мярка за неотклонение да им бъде наложена.

От СДВР пуснаха снимки на другите двама участници в бойната група -Веско Стоянов и Петър Паунов, които са обявени за издирване и вече са със задочно повдигнати обвинения.  

Бившият кикбоксьор Красен Кръстев, който беше задържан във вторник като поръчител на нападението в "Бесо" , с чийто собственик Емануил Лазаров имали финансови спорове заради общия им строителен бизнес, е разпитан  и вече е освободен.

От прокуратурата уточниха за TrafficNews, че Кръстев е разпитан само като свидетел и няма повдигнати обвинения.

Па-рано шефът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски обясни, че всеки момент ще бъде установена самоличността и на петия член на наказателната бригада, който също ще бъде обявен за издирване. 

„Петимата, които до този момент са заподозрени, са млади мъже на възраст между 23-35 години. Само едно от тези лица не е криминално проявено. Всички са с различни деяния – унищожаване и повреждане на имущество, грабеж, кражба и хулиганство”, описа разкритите членове на ударната група Терзийски.

Той обясни, че все още се изяснява дали причините за погрома са финансови. „В разговори собственикът на заведението е запознал полицията с бизнеса му. В строителния си бизнес е имал финансови отношения за около  500 хил. лв. по повод строителство на различни обекти. Има и други отношения на базата на стопанисване на търговски обекти, които се отдават под наем. Изследваме тези взаимоотношения, за да намерим мотива за деянието”, каза още главен комисар Терзийски.

Той подчерта, че в полицията не е постъпвала информация собственикът на заведението Емануил Лазаров да е бил заплашван. „Единствената информация, която имаме е от седмицата преди погрома, когато е подаден сигнал отново за неправомерни действия, извършвани в един от обектите на компания, която се стопанисва в съдружие от Лазаров и Кръстев", добави директорът на ГД "Националната полиция".  

Екшънът в "Бесо" беше коментиран и от премиера Бойко Борисов днес, докато пътуваше към Търговище.

„Двама собственици си мерят кой е по-голям тарикат. Всички са с повдигнати обвинения, арестуват се по-бързите процедури и се вкарват в затвора. Един по един ще ги изловят бързо и ги излавят“, разясни какво предстои да се случи Борисов.

Какво коментира главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов за случая "Бесо"- вижте във ВИДЕОТО:

Полицията издирва двама мъже, участвали в погрома на столичния бар "Бесо"Арестуван за поръчката е съдружник на собственика на заведението

 

Поръчителят на мелето в "Бесо" с титли в кикбокса и варненски покровителПреди да се скара с Красен Кръстев най-голямото премеждие за Емо Негъра е падането с хеликоптер в морето