"Нямам нищо общо със стрелбата. В деня на инцидента бях на Слънчев бряг със семейството си и още 20 приятели. Обвиненията срещу мен са абсурдни!" заяви в последната си дума пред съда арменецът Сергей Харутюнян, арестуван за опита за убийство на пловдивчанина Атанас Карастойков. Доказателствата, събрани досега от разследването, сериозно опровергават неговите твърдения. Записи от видеокамерите по магистралата показват с точност движението на автомобила му преди и след покушението. 

Сергей твърди, че е пристигнал на 28 юли в Слънчев бряг и е останал там, докато е бил отведен от полицията. Съпругата му потвърждава неговото алиби и заявява, че двамата са пътували с нейната кола, която повече не е излизала от паркинга на хотела. Камерите  по магистралата обаче са засекли опела точно три пъти. Веднъж малко преди 24 часа на 28 юли, малко след Бургас и два пъти в обратна посока сутринта след произшествието. Корсата се е движила с превишена скорост, като първия път е засечена със 147км/ час , а втория - със 167 км/ч.  

Адвокатите на Харутюнян не успяха да обяснят това несъответствие. В автомобила са намерени и барутни частици със същия състав като този на гилзите, открити на местопрестъплението. Същите частици са намерени на веждата на Сергей и на телефона му. "Това не може да е доказателство. Барутът може да е попаднал по различни начини там. Може да е здрависвал с някого" предположи адвокат Митриков. "Има такава вероятност ако въпросният обвиняем е ескимос и се здрависва с потъркване на носа и така барутът е попаднал върху веждата му" бяха по-късно коментарите по темата. 

Съдията Цветков задържа обвиняемия, като заяви, че има опасност Харутюнян да се укрие или да извърши друго престъпление, за да попречи на разследването. Адвокатите му Джубелиев и Митриков коментираха , че ще обжалват решението пред Апелативен съд. 

Другият обвиняем - Артур Осипян бе освободен днес по обед. На този етап няма достатъчно доказателства, които да го свръзват с местопрестъплението. Прокурорът Тодор Павлов е изчакала до последния момент справките от Института по криминалистика, които са получени днес, само час преди заседанието в съда. Експертите обаче не са открили барут по дрехите му. Друг интересен  факт е, че и двамата задържани са били с абсолютно нови дрехи. 

Арменецът, обвинен за покушението в Кършияка - некадърен стрелецПо дрехите, вещите и веждата на Харутюнян са открити следи от барут, идентичен с този по гилзите от стрелбата

Побой, заплахи и рекет за 40 бона преди стрелбата в Кършияка СНИМКИЕдиният от задържаните арменци е освободен срещу подписка