„Некадърен стрелец” бе наречен арменецът Сергей Харутюнян  от прокурор Тодор Павлов. Според обвинителя само некадърността и лошата стрелба на обвиняемия е спасило живота на пострадалия Карастойков. Маскираният мъж, който в неделя сутринта нападна пловдивчанина пред дома му, е стрелял пет пъти с една ръка, а след това е произвел 2 изстрела с две ръце.

Три от куршумите са попаднали в бронята на автомобил, във височината – стомах и гърди, а други два уцелили Карастойков в бедрата и са ги пробили. Куршумите са минали на сантиметър от феморалната артерия, която е основен кръвоносен съд.  Ако е бил засегната артерията, жертвата е щял да загине за минути.

Прокурор Павлов заяви, че са събрани неопровержими доказателства за наличието на мотив и за участието на Харутюнян в стрелбата.

Мотивът – побоят пред нощния клуб,  формира умисъла на престъплението.

Според държавното обвинение деянието е било предумишлено, тъй като има достатъчно доказателства, че стрелецът се е подготвил предварително.  Той си е осигурил алиби, автомобил, с който да се придвижи, набавил си е незаконно оръжие, открил адреса на жертвата и си е осигурил маршрут за измъкване.

По дрехите, вещите и веждата на Сергей Харутюнян са открити следи от барут, идентичен с този по гилзите от стрелбата.

Прокурорът не пропусна да припомни сериозното криминално досие на арменеца, който за последните 9 години има три присъди, за хулиганства и средни и леки телесни повреди.

„Очевидно тези наказания не са изиграли никаква превъзпитателна роля. Ако го освободите най-вероятно той ще обогати още криминалното си минало”, заяви Павлов.

Адвокатите на задържания заявиха, че прокуратурата изобщо не може да защити обвинението и отхвърлиха всички техни аргументи.  Определиха разпознаването като негодно, а също така заявиха, че охранителна камера в близост до престъплението е запечатала мъж с брада, а обвиняемият нямал такава.

„Като не могат да съберат годни доказателства, да не искат мярка”, заяви един от защитниците и добави, че ако клиентът му е искал да се укрие, нямало да ходи в Слънчев бряг, а да забегне в чужбина.

След кратко съвещание магистратите решиха да оставят Харутюнян в ареста. Решението подлежи на обжалване.

Побой, заплахи и рекет за 40 бона преди стрелбата в Кършияка СНИМКИЕдиният от задържаните арменци е освободен срещу подписка