28- годишният Фарук Манаф от Карлово е една от жертвите на полицейския престъпен синдикат с адрес Трето РПУ. Младият мъж е бил отвлечен и изтезаван, а след това са му били подхвърлени наркотици, за да бъде арестуван и да не се разприказва. По досъдебното производство по случая като обвиняеми са привлечени полицейският служител Атанас Качаков, както и криминално проявените Данаил Димитров и Симеон Иванов.  Вчера тримата бяха доведени с белезници в съда. 

Тримата са обвинени за това, че в съучастие като извършители, са отвлекли 28-годишния Фарук Манаф, проявили са особена жестокост към него  – престъпление по чл. 142 ал. 3 т. 3 във вр. ал. 2 т. 2 и т. 6 вр. ал. 1 и чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Членът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

Фарук, който има полицейско досие и условна присъда за притежание на наркотици, попаднал в полезрението на полицейско- бандитското ООД , тъй като според тях разполагал с информация за местоположението на сериозно количество открадната марихуана. Младежът бил пред Трето РПУ, където обвиняемите му сложили качулка на главата,  натоварили го с кола и го откарали в склад в района на Скобелева майка. Там му поставили условия да съобщи, къде е тревата. Фарук заявил, че не знае и тогава започнали изтезанията. Той е бил жестоко пребит, но похитителите не се задоволили само с това. Те го унижавали и изтезавали по начини, на които могат да завидят  доста от надзирателите от затвора Абу Гариб. 

След побоя обаче, Фарук решава да си търси правата и пуска жалби до прокуратурата и Вътрешна сигурност в МВР. Това негово действие обаче провокирало и следващите престъпления на групата. Броени дни, след подаване на жалбата, Фарук е спрян от полиция, а в колата му са открити наркотици. Разбира се, нито проверката е случайна, нито "откритата дрога". Според източници от разследването наркотиците са предварително поставени там. Следва бързо производство и тъй като Фарук Манаф е в изпитателен срок, той заминава директно в ареста. 

Бързо и практично решение! Кой би повярвал на дилър, който излежава присъда в затвора?! А на дилър с две присъди? Манаф е бил "нареден" по схема, която очевидно е била прилагана и при други набелязани "за отстрел" пловдивчани. 

Адвокатът на Данаил Димитров - Евгени Костадинов, е категоричен, че обвиненията са несъстоятелни и се крепят единствено на показанията на Фарук. Твърди, че Димитров не се познава с останалите задържани. 

Данаил Димитров е сред организаторите на възстановки, участва и в няколко тематични филма. Има криминално досие. 

Атанас Качаков и Данаил Димитров останаха зад решетките, тъй като съдът прецени че може да се укрият или да извършат друго престъпление. Началникът на Трето районно Самуил Хаджиев също е с постоянна мярка за неотклонение. 

Според Костадинов, задържаните нямат нищо общо с "наказателния отряд" на Трето РПУ. Изводите му обаче са или прибързани, или в следствие на недостатъчно количество информация. Престъпленията, по които прокуратурата е повдигнала обвинения са свързани, като общият знаменател са участнистниците в тях и тяхната крайна цел - ПАРИТЕ. 

 

Шефът на Трето РУ Самуил Хаджиев и Атанас Качаков остават зад решеткитеОбжалването на решението ще е на 27 май

Как бе предотвратено изнасянето на половин тон марихуана, отглеждана за медицински цели, на стойност 5 милиона лева и защо директорът на пловдивската полиция се е оказал на местопрестъплението, четете в TrafficNews.