Шефът на Трето районно управление Самуил Хаджиев, полицай Атанас Качаков и другите двама задържани - Даниел Димитров и Симеон Иванов,  остават в ареста. Това решиха магистратите от Окръжен съд.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение, че четиримата са участвали във всички престъпления, за които са обвинени. 

В хода на заседанието, което продължи почти 7 часа, адвокатите са поискали да не бъдат взимани предвид показанията на Фарук Манаф поради факта, че става дума за криминално проявено лице. Съдията по делото обаче бе категорична, че той е посочил и разпознал лицата на нападателите си, а по делото има приложени медицински документи за състоянието на Манаф след побоя, поради което би могло да се направи обосновано предположение, че именно тримата са го отвлекли.

Побоят над Фарук Манаф е бил бруталенПрокуратурата иска постоянен арест за Шефа на Трето РУ

И четиримата са с чисто съдебно минало. Криминални прояви има единствено Димитров, макар и в далечното минало. Те се ползват с добър семеен и социален статус и имат семейства, за които полагат грижи, отчете съдебният състав. Въпреки това той взе предвид високата степен на обществена опасност на извършеното от подсъдимите, както и нелеките присъди, които ги грозят, ако бъдат признати за виновни.

И четиримата адвокати са категорични, че ще обжалват. 

Припомняме, че делото се гледа при закрити врата заради използването на СРС-та и интимни подробности от живота на отвлечения Фарук Манаф.

Преди заседанието Хаджиев отказа да отговори на въпросите на медиите при влизане в съдебната зала и заяви, че ако някой му иска интервю има ред това да се случи.

Самуил Хаджиев застана пред съда, отказа да отговаря на въпросиДелото срещу четиримата арестувани при акцията в Трето районно ще се гледа при закрити врата

Обжалването на решението ще е на 27 май.