Строителният предприемач Станимир Рагевски е привлечен като обвиняем за убийството на изчезналата преди близо година бургаска брокерка Теодора Бахлова, чиито тленни останки бяха открити в гробищен парк преди дни, стана ясно на брифинг на местната полиция и прокуратура.

Рагевски беше обвинен по-рано и за друго убийство – на 28-годишния Юмер Мехмед от бандата на Митьо Очите. Още тогава дъщерята на Бахлова заяви, че подозира бизнесмена.

„Предполагаме, че убийството на брокерката е извършено в деня на изчезването ѝ. Извършено е в необитаемо жилище, което не е собственост на бизнесмена, но до което той е имал достъп. След това е преместено също в необитаем търговски обект“, обясни директорът на ОДМВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

"Тялото е престояло повече от 3 месеца в киселина, в съд и поради сложните химически процеси на разлагане, експертите трудно са могли да извлекат годен ДНК материал от трупните останки", каза Йовита Григорова.

ДНК експертиза: Намерените останки в Бургас са на Теодора БахловаРазследващите свързват случая с друго убийство

По отношение на смъртта на Мехмед пък е било намерено оръжието на престъплението. „Открито е на територията на ДНА - в ресторанта, стопанисван от Деян Дичев", обясни зам.-апелативният прокурор Йовита Григорова.

Дичев, който е укрило останките от трупа, ще бъде привлечено под наказателна отговорност затова, че е спомогнал на лице да се укрие и да избегне наказателна отговорност, както и за укриване на останки от трупа и укриване на огнестрелното оръжие - пистолет.

Според Калоянов случаят може да бъде определен „като много голям пъзел с много малки частици“.  

Григорова пък подчерта, че се касае за "един масов, сериен убиец". Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване на свобода. 

Директорът на полицията ст. комисар Калоянов добави, че се работи по установяване на взаимовръзки - стопански, финансови и имотни на Рагевски и компания. Стана ясно още, че и Рагевски, и Дичев са лежали в затвора за кражби и други престъпления като към момента срещу Рагевски има висящо дело за вещно укривателство. Той се разследва за това, че е укрил 2 крадени и много скъпи автомобила.