37-годишният Михаил Станчев, екзекутирал хазартния бос Коста Николов – Миджурина и стрелял по любимата си Симона Тодорова, по пътя към границата е провел един-единствен телефонен разговор – със своя брат Николай.

Какво точно е казал на батко си в този момент Михаил? Думите му категорично отхвърлят неговата защитна теза, че не е искал да бяга, развита днес по време на мярката за неотклонение.

Както вече ви съобщихме, в съда Михаил каза: „Не знам защо го сторих. Не бях на себе си. Пътувах към Лесово не за да напусна страната, а за да се предам. Не исках да се връщам в Бургас, защото ме беше страх какво ще се случи”.

Всъщност думите, които е произнесъл по телефона, отправени към брат му, са: „Гръмнах ги и двамата! Ще оставя някъде колата, в нея има пари. Няма да се видим повече!”, казал Мишо на брат си, вече след като е бил някъде към Елхово, пише Флагман. След това изключил телефона, явно за да не го проследят.

Пред разследващите Станчев разказал още, че бизнесменът тормозел Симона, натискал я да имат интимни отношения, постоянно канел красавицата на вечери. Твърдял, че младата жена само е излизала с шефа си. Той обаче не можел да обясни защо момичето е напуснало неговата квартира и се е преместило в апартамента на шефа си, както и какво точно го е накарало да застреля „любовта на живота си”.

Борят се за живота на простреляната в Слънчев бряг Симона, семейството й губят надеждаИма сърдечна дейност, но уврежданията в главата са изключително сериозни

Със сигурност обаче е ясно, че жертва и убиец са се познавали много добре. Михаил дори работел за Коста като охрана в едно от казината му в Пампорово. Това заяви братът на Михаил – Николай Станчев.

Загадка остава и какво точно е накарало ямболията да консумира алкохол преди престъплението. Неговите близки свидетелстват, че той изобщо не пие и не употребява наркотици.

„Не знам какво ми стана. Отворих вратата и стрелях няколко пъти. След това видях Симона, която идваше към мен, и не зная какво съм направил. Тя е любовта на живота ми, не мога да си обясня защо го направих! Качих се в колата, не знам накъде съм карал. Опомних се някъде извън Несебър.”

Това обяснение е дал пред разследващите 37-годишният Михаил Станчев за екзекуцията на хазартния бос Коста Николов – Миджурина и стрелбата по любимата си Симона Тодорова.

Съдът реши: Стрелецът от „Слънчев бряг“ остава в ареста СНИМКИМихаил Станчев е обвинен в убийството на бизнесмена Коста Николов и опит за убийство на Симона Тодорова

Красивата дряновка се запознала с Михаил в началото на май, малко след като започнала работа в едно от казината на Николов в Слънчев бряг. 22-годишната щерка на шефа на полицията в Дряново имала кратка интимна връзка с ямболията, като около седмица живяла в неговата квартира. След това обаче Симона се изнесла и се преместила в един от апартаментите на шефа си. Тя започнала да излиза и с двамата, разкриха техни познати. Това явно е отключило ревността на Михаил и се стигнало до фаталната вечер на 2 юни.

Тогава девойката имала уговорка за вечеря с Коста и двама негови познати – семейство от Сливен. Мерцедесът на бизнесмена стоял на аварийни пред „Сън Вилидж” около 20 минути, тъй като чакали Симона да се приготви. Красавицата обаче се забавила, защото се карала с полуделия от ревност Михаил. Станчев се появил изневиделица пред апарт хотела, отворил вратата на немското возило и стрелял в главата на хазартния бос. След това се обърнал, опрял дулото на пистолета в слепоочието на любимата си и дръпнал спусъка още веднъж. 

Според балистичната експертиза, Коста Николов е убит със служебния пистолет „Макаров” на ямболията. Бизнесменът е поразен с три куршума в главата, но в колата са намерени още 2 проектила. Експертите са категорични, че Михаил е изпразнил почти цял пълнител – на местопрестъплението са открити 6 гилзи.

След екзекуцията Михаил се качил на колата си и отпрашил към границата. Преди това обаче се прибрал в квартирата си, където презаредил оръжието и се запасил с още един пълнител за пистолета. Тогава взел и международния си паспорт.

Стрелецът от Слънчев бряг: Не знам защо го сторих, не бях на себе сиМихаил Станчев проговори и разкри какви са мотивите му за екзекуцията