37-годишният Михаил Станчев, обвинен в убийството на хазартния бос Коста Николов-Миджурина и стрелбата срещу красивата Симона току-що проговори и разкри какви са мотивите му за екзекуцията в Слънчев бряг.

Михаил бе изправен пред Окръжния съд в Бургас, който в този момент гледа мярката му за неотклонение. 37-годишният мъж бе доведен в Съдебната палата под строга охрана при извънредни мерки за сигурност. Той бе вкаран от подземния паркинг директно към 3-ия етаж на Съдебната палата.

Адвокатът му Красимир Кацарски малко по-рано разкри пред журналисти, че Михаил нямал конкретни спомени от инцидента. Употребил алкохол и не помни какво точно е направил, не може и да обясни действията си.

Току-що Михаил призна, че се качил в колата след убийството, първо отишъл в дома си, където взел всичките налични боеприпаси от металната си каса, бил в особено състояние на духа. Осъзнал се едва край Лесово. По пътя говорил с брат си по телефона, признал му за убийството, след което изключил апарата си.

Все още не може да си обясни защо то е направил. „Не знам защо го сторих. Не бях на себе си. Пътувах към Лесово, не за да напусна страната, а за да се предам. Не исках да се връщам в Бургас, защото ме беше страх какво ще се случи”, призна Михаил в съдебна зала.