Ясни са имената на петима служители на реда от Четвърто Районно управление , задържани при акция на полицията и спецпрокуратурата в София. Това са  шефът на сектор "Икономичека полиция" - Красимир Кръстев и полицейските служители Георги Найденов, Марио Дринцолов, Радослав Томов, Антони  Апостолов.

Те бяха задържани по време на работа след полицейска проверка в сградата в квартал "Лозенец”. Информацията за организираната престъпна група е достигнала до МВР по няколко канала.

Полицаите изнудвали за такса "спокойствие" търговци в столичния квартал "Лозенец", за който отговаря Четвърто РУ. В един момент обаче исканите суми станали прекалено големи и жертвите на рекета подали сигнал. "Таксите" са били различни според бизнеса на търговците. 

Петима полицаи събирали “такса спокойствие“ от търговци в СофияСред задържаните е шефът на “Икономическа полиция“ в Четвърто РПУ

Преди да стане шеф на сектора Кръстев е бил директор на Второ Районно управление, но е отстранен от там преди 2 години след жалба на семейство, което се е оплакало, че върху тях е упражнено полицейско насилие. Тогава той е наказан с порицание и е преместен в 4-то РПУ.

По информация на TrafficNews.bg задържаните полицейски служители са знаели, че подлежат на разследване още през декември и са били нащрек. Според източници на полицията петимата поддържат висок стандарт на живот.

Красимир Кръстев

Марио Дринцолов

Антони  Апостолов

Георги Найденов