Година и половина след двойното убийство на Божурка и Цветан Караджови, пловдивският Окръжен съд даде ход на делото срещу сина им Венцислав Караджов. Желанието на подсъдимия и неговия защитник Зоя Тошкова бе съдът да върне делото на фаза досъдебно производство, с мотивите че има допуснати серия драстични нарушения и че те не са имали достатъчно време да се запознаят с материалите, събрани от прокуратурата и следсдтвието. "Има 40 диска с видеозаписи, огромен брой експертизи, записи от следствените експерименти" аргументира се Тошкова. 

Венцислав Караджов влезе в залата с изявлението, че разследването срещу него е пълен фарс. Тошкова поиска звукосапис на целия процес, тъй като заяви че прокурор Стефани Черешарова отправя лични обиди към нея и клиента й, но съдът отказа. 

"Ние не искаме да шиканираме процеса. Нито аз, нито Венцислав желаем , той да стои в ареста. Но държа законът да се спазва" заяви Тошкова. 

Съдът, който е с 5- членен състав,  отхвърли възражението на защитата и даде ход на делото, снемайки самоличността на подсъдимия. Караджов отказа процесът да бъде по реда на съкратеното съдебно следствие и заяви, че желае всички свидетели да бъдат разпитани в залата. След това делото бе отложено, за да могат свидетелите да бъдат призовани. 

Всичко за престъплението и разследването четете ТУК!