Продължава процесът срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Плъха.

Припомняме, че по време на разпоредителното заседание медикът пожела делото да се гледа по съкратената процедура, с разпита на само 5 свидетели. Съдебният състав обаче поряза желанията му и насрочи процесът по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.

Както TrafficNews съобщи, Апелативен съд – Пловдив върна казуса с убийството на Жоро Джевизов на първа инстанция за повторно разглеждане. Окръжен съд  оправда лекаря по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Медикът обаче бе осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок  за притежанието на незаконни боеприпаси.  

Днес делото ще продължи с разпитите на останалите в списъка за призоваване свидетели. 

Над 10 са свидетелите, които до този момент са разпитани в процеса. Предстои приемането на експертизите и изшлушването на вещите лица. 

Обрат! Разпитват всички свидетели по делото срещу д-р Димитров, съдът го поряза за съкратен процес

Свидетел: Д-р Димитров попита дали мога да изтрия записите от камерите, на тях той бе с пистолетКръстев даде яснота и за рекламната табела, за която се твърди, че Плъха е хвърлил по медика

Свидетел по делото срещу д-р Димитров: Плъха и друг път е нападал човек при кражбаМедикът почистил ръцете си с препарат след стрелбата, изхвърлил пистолета в контейнер