Георги Джевизов – Плъха и друг път е нападал жертва на кражба. Това стана ясно от показанията на един от разследващите полицай по случая с убийството, по който обвиняем е д-р Иван Димитров. Разпитите на свидетелите по делото срещу медика продължават в Окръжен съд. Припомняме, че по време на разпоредителното заседание, лекарят пожела делото да се гледа по съкратената процедура, с разпит само на 5-има свидетели. Съдебният състав обаче го поряза и насрочи процеса по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. 

Обрат! Разпитват всички свидетели по делото срещу д-р Димитров, съдът го поряза за съкратен процес

Пред магистратите днес се изправиха трима служители на Криминална полиция, които са разследвали смъртта на Плъха. Пръв показания даде вече бившият следовател Асен Усузов.

„Почти цялото Второ районно бяхме на местопроизшествието. На мен бе дадена задачата да обходим района и да открием свидетели. Попаднахме на жена, която е чула от съседния на жилището й двор викове. Това бе имота на д-р Димитров. Вътре открихме гилза, следи от стрелба по вратите на гаража, както и такива на взломяване. Търсихме оръжие, но не намерихме. Същият ден аз и началникът ми проведохме беседа с Доктора. Той разказа, че през нощта е видял крадец в гаража. Слязъл и е спипал извършителя вътре. Бил мъж от ромски произход. Димитров видял, че крадецът е вътре, предупредил го е, но мъжът го нападнал. Хвърлил по него нож. Тогава Димитров е стрелял във въздуха, но мъжът останал скрит в гаража. Докторът ни каза още, че през цялото време крадецът го е заплашвал: „Ще те убия, мамка ти”. Тогава Димитров отново е стрелял два пъти по вратите на гаража. Крадецът отново не се е предал, а хвърлил метална табела по медика. Тогава д-р Димитров отново е стрелял по стените на гаража, като веднага след това чул вик. След това непознатият избягал. Докторът призна, че пистолетът е бил незаконен, както и гилзите. Държал го в торба с гранули. От страх, след схватката пред дома му, изхвърлил пистолета в кофа за боклук край УХТ. Освен това призна, че е избърсал с препарат ръцете си, за да не бъдат открити барутни частици по тях. Установихме жертвата – това бе криминално лице от Столипиново. За него имахме данни, че и друг път е нападал човек. Пловдивчанин е спипал Джевизов да краде в имота му”, заяви Усузов.

При първоначалният разпит на д-р Иван Димитров той не признал пред униформените, че е автор на стрелбата.

„Установихме гилзи и следи от стрелба в къщата на Димитров. Леля му ни разказа, че е чула шум, но не знаела подробности. Помоли да се обърнем към племенника й – д-р Димитров. Той бе в дома си. Имаше рана на крака. Разказа ни, че е бил нападнат от крадец в гаража. Бил ром, въоръжен с нож. Хванал го да обира вещи от помещението, но вместо да се предаде, непознатият го ранил. Имало е схватка, медикът паднал и крадецът избягал. Разказа ни, че е имало още един мъж с крадеца, но не каза подробности. Беше нервен, поведението му бе подозрително. Междувременно бяха прегледани записите от камерите, на които се виждаше Димитров с пистолет в ръка, както и още едно лице. Тогава медикът бе отведен за подробна беседа в районното”, разказа Иван Барукчиев.

Разпитите на свидетелите продължават и към този момент.

Свидетел: Д-р Димитров попита дали мога да изтрия записите от камерите, на тях той бе с пистолетКръстев даде яснота и за рекламната табела, за която се твърди, че Плъха е хвърлил по медика

Престъпленията на Плъха - от дребни кражби до изтезания на възрастни хораРазследването срещу Доктора е на финала си, очакват се резултатите от експертизите