От втория път, делото срещу д-р Иван Димитров бе стартирано. По време на разпоредителното заседание медикът заяви, в лицето на защитника си адвокат Георги Кутрянски, поиска делото да се гледа по съкратената процедура, но с разпит на определен кръг от свидетели. Желанието на Димитров бе в следващо заседание да бъдат призовани само 5 свидетели, един от тях съпругата на медика.

Противно на изказването на адвокат Кутрянски, представителят на семейство Джевизови - Красимир Елдъров, поиска да бъдат разпитани всичките 26 свидетеля, да се изслушат и експертите. Сред съвещание обаче съдът поряза мераците на д-р Димитров и насрочи делото по общия ред с разпит на свидетелите и вещи лица.

Председателят на състава поряза и желанията на Златка и Димитър - родители на Плъха, които поискаха 300 хиляди лева обезщетение. Съдия Петко Минев не уважи гражданските им искове. Причината бе, че още на първа инстанция исковете са били отхвърлени и същите на са обжалвани. Така по презумпция решението е влязло в сила. В именителното си решение, Апелативен съд не е засегнал въпроса за гражданските искове. Така делото ще започне по общия ред.

Посрещнаха с аплодисменти д-р Димитров пред съда в ПловдивДнес става ясно дали ще бъде дадено ход на делото