43-годишният бивш полицай Николай Иванов е един от загиналите в жестоката катастрофа на Околовръстното, научи TrafficNews.  Пловдивчанинът е водач на БМВ-то, в което Иво Даскалов – Лудия се вряза с бясна скорост на отсечката от разклона на Марково до Кукленско шосе.

Припомняме, че в мелето навръх Великден загинаха трима мъже. 46-годишният Иво Даскалов, по прякор Лудия  навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента. 

Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на Даскалов, както и водачът на другия автомобил – 43-годишният Иванов.

Три са жертвите на зверската катастрофа на Околовръстното на Пловдив

Бившият полицай е собственик на автосервиз под тепетата. Баща на момиченце. Близки на пловдивчанина коментират, че Ники е бил изключително внимателен шофьор и отговорен на пътя.

От два дни в профила на Иванов близки познати изказват съболезнования на семейството му.

Очевидци от злополучната нощ разказаха, че джипът на Лудият, който е спортен модел на Х5, е летял с бясна скорост по шосето.

Медията ни научи, че близо два часа пожарникари и екип на сектор „Специализирани оперативни дейности” са рязали ламарините на превозните средства, които са били смени до неузнаваемост.  

Даскалов в момента се намира в болница, където е настанен за лечение с няколко травми. Няма опасност за живота му.

С постановление на наблюдаващия прокурор пловдивчанинът е задържан за срок до 72 часа, като е поставен под охрана в болницата. Спрямо него е повдигнато обвинение за смърт по непредпазливост на трима души. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Даскалов, е от 3 до 15 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

До 15 години затвор очакват Иво Лудия, причинил мелето с три жертви на ОколовръстнотоДвама от загиналите в мелето на Околовръстното - спътници на 46-годишният пловдивчанин

След материалите на TrafficNews свързани с трагедията навръх Великден, наши читатели поставиха въпроси относно ремонта на участъка, както и необходимостта от това да има мантинели по него.

Хората смятат, че там мантинели не са необходими, тъй като и при нужда няма къде се отбие, а преди при екстремна ситуация е можело да се влезе в банкета.  Друг поставян въпрос е дали законът задължава поставянето на мантинелите там, както и дали е законно пуснат в експлоатация.

След трагедията на Околовръстното: Пловдивчани с критики към ремонта, наричат го „улей на смъртта”

Екипът на TrafficNews изказва искренните си съболезнования на семейството и близките на Николай Иванов!