От 3 до 15 години затвор грозят шофьора, причинил мелето с три жертви на Околовръстното на Пловдив. 46-годишният Иво Даскалов, по прякор Лудия е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице – на трима мъже, на възраст 35, 43 и 38 години.

Три са жертвите на зверската катастрофа на Околовръстното на Пловдив

По данни на прокуратурата на около  22:00 часа навръх Великден Даскалов управлявал автомобила си  БМВ Х-5 по Околовръстния в посока към Асеновград.  След кръстовището за Марково навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента. 

Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на Лудия, както и водачът на другия автомобил, който е бивш служител на полицията. Другите две жертви са пътували в джипа на Даскалов. Той се е връщал от събиране с приятели в село в Родопската яка. 

 Даскалов в момента се намира в болница, където е настанен за лечение с няколко травми. Няма опасност за живота му.

С постановление на наблюдаващия прокурор пловдивчанинът е задържан за срок до 72 часа, като е поставен под охрана в болницата.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Даскалов, е от 3 до 15 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Взета му е кръвна проба, резултатите от която все още не са оповестени. 

 След материалите на TrafficNews свързани с трагедията навръх Великден, наши читатели поставиха въпроси относно ремонта на участъка, както и необходимостта от това да има мантинели по него.

Хората смятат, че там мантинели не са необходими, тъй като и при нужда няма къде се отбие, а преди при екстремна ситуация е можело да се влезе в банкета.  Друг поставян въпрос е дали законът задължава поставянето на мантинелите там, както и дали е законно пуснат в експлоатация.

След трагедията на Околовръстното: Пловдивчани с критики към ремонта, наричат го „улей на смъртта”