Решението на Районен съд – Пловдив да освободи срещу подписка Габриела Медарова, която разби носа на момиче в нощен клуб без причина, предизвика истинска лавина от коментари в социалните мрежи.  Ако при предишния случай, в който Медарова помете пияна и дрогирана 10 коли пред Оазиса, имаше  все пак единици, които проявиха съчувствие и отдадоха абсурдното й поведение на младостта, то сега няма нито един коментар в нейна полза.

Критиката обаче е насочена в частност към пловдивския съд и като цяло към съдебната система. Не липсват подозрения за намеса, за оказано влияние, за мотивиращи фактори, които са повлияли на решението на съда.  Разбира се, никой не вярва на версията на Медарова , че й било лошо, залитнала и без да иска цапардосала Катя Андреева.

Дали обаче  трябва да търсим вината в съда? Очевидно обаче пропуски има и в работата на полицията и прокуратурата. „Съдът констатира, че липсват достатъчно доказателства за обосноваване на предположение относно авторството на деянието.   От представените в съдебната зала доказателства от досъдебното производство  съдът констатира, че очевидци на извършване на деянието са били приятелят на обвиняемата, както и самата пострадала. За обосноваване достоверност на такива показания представителят на обвинението посочи като доказателство протокол за оглед на веществено доказателство. Поради  неговото неподписване съдът констатира, че се явява негодно средство и не може да бъде ползвано.

Съдът констатира, че в хода на досъдебното производство е било установено неадекватно състояние на обвиняемата. В този случай е следвало да се назначи съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, за да се отговори на въпроса разбирало ли е лицето свойството и значението на извършеното и могло ли е да ръководи постъпките си. Към настоящия момент такава не е назначена, въпреки позоваването по отношение на състоянието на обвиняемата от страна на представител на Районна прокуратура.” 

Т.е казано накратко не са разпитани момчето и момичето, които са били в тоалетната по време на инцидента и са помогнали на Катя Андреева да се изправи, има нередовен документ и освен това не е назначена психиатрична експертиза на Габриела. При такива пропуски е малко вероятно съдът да вземе решение, различно от това да освободи Медарова.

Колкото и несъстоятелна да е версията на обвиняемата, то на този етап съдът не разполага с данни, които да я опровергаят.

А ето и гласът на форума:

 Нели: Като била нестабилна след инцидента с колите, какво аджеба прави по баровете, а не в някоя клиника?! Защо не й се взима проба за наркотици и алкохол още в нощта на жалбата в районното? Защо всеки път трябва да й гледаме крокодилските сълзи. Като искала да учи и да работи, кво прави по баровете да се друса? Как изобщо могат да я оневинят при положение, че се смениха 2-3 теории по случая? В полицията едни обяснения дава, на адвоката си други. Каква е тая абсурдна история? Как пък потърпевшата не си смени историята? Уж и камери имало в общото помещение, където станал инцидентът, а пък някак си не било ясно кво се случило на камерата. Смешна и абсолютно нелепа история. То от това човек никога няма да излезе, боклук още от сега. Помислила се за яката и тръгнала юмруци в лицата на хората да раздава. Според адвоката тя залитнала и се подпряла на Катя. Как? Обяснете ми, покажете ми как човек залита и разбива носа на друг човек? Смешници! Нямам думи. Абсолютно съм потресена от случая.

 Анелия Cтига с тези нелепи оправдания !!! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА !!!

Мариана  Има специализирани заведения за това. Тоалетните, линиите и боя не са терапия за нестабилните, освен, ако не се стремят те да ги получат. Макаренко в казал, че боят възпитава/лекува.

Radoslava a Как така залитнала,а другата девойка със счупен нос?.Какво става с това дете,родителите приберете си момичето,явно компанията и е лоша.Да смени средата.Какъв е този псевдодругар,който продължава да я води,там откъдето трябва да се махне?Дано се оправи това девойче Габи ,другото момиче също,а вие хора не бъдете толкова жестоки в изказванията си.Тя има нужда от помощ.А на великия бизснесмен с парите и колите, ограничителна заповед,и детето ще се оправи!

Ангелина  Да и защото и е станало лошо и се върнала и пак седнала да си пие стига с тези глупости и лъжи не ви е срам. Какво е това паравосъдие не мога да повярвам че ще се размине и този път

Galina  Тоя цирк го играхме вече,колите виновни,че са там,сега момичето виновно ,че е била там,приятелите,че я извели.Ами вие къде сте и каква е вашата вина,госпожо???

Венелина  Е това ако е залитане да ти разбие носа и да паднеш, незнам какво ще е ако я удари наистина. Няма закони в тая държава. Като бяхме в Париж един от групата си изгуби билета за метрото. Само докосна служителката, за да я помоли да ни извади билет и стана страшно. Полицията идва веднага и върви обяснявай, че си изгубил билет

Galina  Абе хора,тя третият път ще убие без да иска и ще иска при мама и да учи.Вярно,че никой незнае какво може да му се случи,но това момиче и от урок не разбира.Дано майка и този път я стисне по-здраво и да не и позволи да стига до три без да искам!!!