Юристите в Община Пловдив са преработили наредбата за разширяването на Синя зона на „Княгиня Мария Луиза” след публикация на TNS.bg.

Кметът Иван Тотев  призна за обърканата наредба, за която единствено TrafficNews.bg писа. Поради тази причина и до днес тази зона не е вкарана в обхвата на платеното паркиране.

В сайта на Общината вече е сложена новата наредба, която е изготвена в съответствие с нормативната уредба и ще бъде гласувана на 17 май. Очаква се новите 113 места на „Княгиня Мария Луиза”  да влязат в обхвата на Синя зона от 1 юни.  

Припомняме, че на последната сесия на Общинския съвет бащиците на града приеха нови 113 паркоместа по „Княгиня Мария Луиза” да влязат в обхвата на платеното паркиране.  Оказва се обаче, че техният акт е незаконен.

В предложението, което бе входирано от Розалин Петков, като и.д. кмет на Пловдив, тотално бяха объркани наредбите и приложенията, в които трябва да се приемат новите правила.

В решението на предложението за увеличаване на обхвата на Синя зона бе записано, че в Приложение №3  чл. 44 на Наредба 2 се добавя нова точка, която вкарва в обхвана на платеното паркиране бул. „Княгиня Мария Луиза”.

Оказва се обаче, че подобен член 44 в Приложение 3 няма. Причината е, че през миналия мандат общинските съветници приеха ново решение, с което отменят Глава IV и Глава  V от Наредба 2, с което на практика премахнаха списъка с улици в обхвата на Синя зона.

В друго свое решение местния парламент прати обхвата на платеното паркиране в Генералния план за движение на Пловдив. Така на последната сесия общинарите вкараха  „Княгиня Мария Луиза” на несъществуващо място. В проекторешението на Наредбата от градската администрация са си взели бележка и всичко това е описано коректно.

Още новини четете ТУК

TNS.bg