Пожарникари продължават да се борят с огнената стихия на АМ „Тракия” край Пловдив, предаде репортер на TNS.bg. Инцидентът е станал, след като ТИР се е забил в колонките на обекта до Царацово. Чул се взрив, а след това огнените кълба обхванали колонките. Само на метри от тях е газстанцията на обекта. За секунди кабината е била изпепелена. В последния момент шофьорът на камиона е бил изтеглен от кабината от негов колега.

Огънят почти е потушен. Сградата не е обхваната от пламъците, а няма данни за други пострадали, освен шофьора.

Той се казва Атанас и е на 44 години, има проблеми със сърцето, разказа мъжът, който го е измъкнал от горящата кабина.

„Три минути преди сблъсъка говорих с него по телефона, Наско ми се оплака, че му е лошо, а след това се чу взривът”, заяви пред TNS.bg колегата на пострадалия шофьор. Той обясни, че е спрял, за да му помогне. В момента шофьорът на избухналия ТИР е в линейката до бензиностанцията.

Движението по магистралата в посока Пловдив в спряно!

Това е втори сериозен инцидент на АМ „Тракия” край Пловдив от днес. Както ви съобщихме по-рано тази сутрин, един полицай загина на аутобана. Николай Треновски бе отнесен от турски ТИР, докато е оказвал съдействие при друго ПТП. 40-годишният пловдивски полицай оставя две деца. Колегите на Николай, който загина по време на изпълнение на дълга си, изпратиха психолози да окажат подкрепа на семейството му. Видео и всичко по темата може да видите ТУК.

Половин час преди фаталния удар на магистралата в пловдивския квартал Коматево, при взрив на бойлер, падна къща върху две спящи деца. Пострадалите малчугани са били спасени от екип на пожарната в Пловдив. Те са настанени в болница без опасност за живота. Срутената къща в Коматево вече е неизползваема, освен това може да се окаже незаконна. В едноетажната постройка е живеел самотен баща с двете си деца на квартира. Видео от мястото на инцидента и всички подробности по темата може да видите ТУК.

Ето и първи кадри от мястото на инцидента:


Подробностите за случая и още новини от черния петък в Пловдив гледайте в ЕМИСИЯТА на TNS TV:

 

Още новини четете ТУК

TNS.bg