Едноетажната къща, която тази нощ се срути върху две деца, в пловдивския район „Южен” ще се окаже незаконна, разбра TNS.bg. Става дума за пристройка, която се намира в двора на масивна къща на ул. „Юбилейна” № 8, потвърдиха от кметството на района.

Тази сутрин районният кмет Борислав Инчев е изпратил комисия, която да огледа щетите, нанесени от взрива на електрическия бойлер. Комисията е установила, че пораженията са сериозни.

"Почти цялата пристройка е унищожена и неизползваема", коментира Инчев. По думите му, постройката е отбелязана в кадастралните скици, но още "не е ясно дали в режим на търпимост или е незаконна". Предстои това да се доуточни.

В едноетажната къща е живеел самотен баща с двете си деца. Те са били там на квартира. При срутването бащата не е пострадал, тъй като е спал в съседната стая, а не при децата. Той работи, като разносвач на хляб, а децата учили в училище в квартала.

Хората  в съседните къщи също се афектирали от инцидента. Силният трясък ги събудил рано сутринта и те са силно притеснени, че сега семейството няма да има къде да живее.

От администрацията на "Южен" увериха, че при необходимост могат да осигурят временен подслон на семейството.

Още за инцидента, както и подробностите за други новини от черния петък в Пловдив - гледайте в ЕМИСИЯТА на TNS TV:

Още новини четете ТУК

TNS.bg