23 кандидат-президентски двойки влизат в битка за „Дондуков” 2, което далеч не е голям брой предвид партиите, които участват на парламентарни и местни избори.  Качественото съдържание на списъка обаче е далеч по-интересно от количественото.  Оказва се, че по-голямата част от кандидат-президентите влизат много повече в графата „шоумени”, отколкото като сериозни политици.

Модата известни лица, но не с политическите си изяви, да се явяват на президентски избори бе положена от Иван Кулеков, който заедно с Христо Бойчев бяха кандидати за президент и вицепрезидент през 1996 година. Поглеждайки към днешния списък обаче, тяхната кандидатура изглежда сериозна и то с доста тежест.

Конкуренцията за най-абсурдна кандидат-президентска двойка е изключително оспорвана. Безспорно най-много се шуми около Митьо Пищова и Радо Шишарката, които ще се опитат да спечелят народната любов през урните. Тя са издигнати от ПП „Българско национално обединение".

Небезизвестният Бисер Миланов-Петното, който бе сред поддръжниците на кабинета „Орешарски”, също участва в надпреварата за „Дондуков 2”. Петното има дълго съдебно минало, а през последните години неведнъж попадаше  в криминалните хроники.

Веселин Марешки, който изкара обидно малко гласове на парламентарните избори, този път се е прицелил по-високо от депутатското място. Бизнесменът е издигнат от инициативен комитет, а вице ще му е Петър Попов.

Бившият депутат от Атака Владимир Кузов, който бе осъден за педофилия, и се издига за разрешаването на гей браковете, се е кандидатирал като независим кандидат.

Друго име, което прави впечатление е това на Камен Попов. Националистът бе главно действащо лице на последните местни избори. По време на размириците в НАТФИЗ, когато Волен Сидеров нахлу в Академията, именно Попов нападна и удари разбеснелия се лидер на Атака.

Нетолкова известен, но определено доста колоритен е друг участник в изборите.  Кемил Рамадан  от ПП „Балканска демократична лига", чийто външен вид повече наподобява на член на „Мултигурп”, обещава 200 милиарда на българския народ.  Той се описва като бизнесмен, с редица успешни проекти. Не крие помашкия си произход.

Бившият собственик на ЦСКА и лидер на Евролевицата Алескандър Томов – Лупи отново се кандидатира за мястото на Росен Плевнелиев.

Бизнесменът Николай Банев  ще се пробва на изборите, заедно с представителя на изселническите организации в Турция Сали Ибрям.

За трети път на избори се явява и Жорж Ганчев. Бившият фехтовач (британски и български, световен шампион и треньор), писател и кинодеец се явява за първи път на избори през 1992 г. Той е на 77 години, като изтъква, че Жак Ширак е спечелил на неговата възраст и то от третия път.

Пенсионираната учителка по физика и химия Йорданка Колева е най-слабо познатата кандидатката на пръв поглед. Тя обаче бе главно действащо лице в разследване по БТВ за измами. През 2012 година тя бе уличена, че е събирала незаконно пари от лица за разваляне на магии и лекуване на рак. Светското й име сред маговете е Йоана Рубин – ясновидка, а след скандала избяга в чужбина.

Под номер 1 в бюлетината ще е Светльо Витков от „Хиподил”, който обаче далеч не буди толкова внимание, предвид всичките чешити, които ще се пробват за „Дондуков 2”.

Със сигурност съжаляваме, че и фолк дивата Луна не се кандидатира за президент, както се заканваше през последните години. Повече от ясно е, че  тя щеше да запълни по-достоен начин списъка с мераклии да станат бащи и майки на нацията.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg