Най-добрият български тенисист Григор Димитров е вдъхновител за малки и големи. Той има силата да обединява и да кара стотици деца да се насочат към кортовете и да мечтаят все по-силно. А има ли по-важно от това?

Григор Димитров публикува снимка в личната си фен страница, на която в ръцете си държи малкия пловдивчанин Борис, който се оказва, че е един от най-големите таланти в света на тениса в Астралия. 

Вижте какво още написа звездата в поста си:

"Преди няколко години се снимахме с Борис, който е роден в Пловдив, но от малък живее в Австралия. Днес разбирам, че е избрал да играе тенис и не само това, а е и един от най-големите таланти на Австралия, което ме зарадва, но и малко ме натъжи, защото малко се знае за децата, които са в чужбина, а има много такива шампиони. Благодаря на Борис за снимката, която ми изпрати".

Снимката събра солиден брой лайкове и коментари от фенове на звездата.

Част от тях гласят:

"Голямо вдъхновение за малки и големи дечица е,включително и за нашата дъщеря която също далеч от родината си се бори да печели всеки свой мач!Успех и РЕСПЕКТ!"

"Ето настоящия и бъдещия шампион.Живи и здрави да сте и късмет от нас".

Междувременно най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да защити титлата си на турнира в Бризбън, след като загуби в полуфинала от австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 1:6, 4:6. И в първите си две срещи българинът игра три сета, но ги спечели. 

Сервисът му, обаче, го предаде и не можа да намери отговор на агресивната игра и бомбените начални удари на опонента си.