Рецидивистът, който на 26 юни избяга от ареста на Трето районно, получи две години затвор и глоба от 5 000 лева, след като сключи споразумение с прокуратурата и призна вината си за едно от престъпленията, по които е разследван.  

Ден преди това 26-годишният Петър Петров от Монтана бе хванат с близо 200 гр. Марихуана, но извърши ефектно бягство, използвайки отворен прозорец на служебната тоалетна в районното, спускайки се по водосточната тръба.  Три дни по-късно младежът се предаде сам, като адвокатът му настоя, че е избягал, защото се е страхувал за живота си, пише радио Пловдив. 

Срещу него се водят още две „висящи“ дела за наркоразпространение,а освен това Петър Петров има и условна присъда от една година, пак за притежание на наркотици. Тя също ще влезе в сила, тъй като трафикантът е извършил последните престъпления в рамките на изпитателния срок.

TrafficNews.bg  припомня, че ден преди да бъде заловен в Пловдив, Петров е бил заловен на Какао бийч, където продавал наркотици. Той бил задържан, срещу него е образувано досъдебно производство и след това и бил освободен. За да дойде до Пловдив, където продължил да пласира марихуана и наркотици.

Дисциплинарната проверка, която бе назначена в Трето РПУ по нареждане на директора на полицията ст. комисар Атанас Илков е на финала си. "Очаквам окончателното заключение на комисията и до 10 дни ще има наказани" , заяви директорът пред TrafficNews.bg.

Арестантът беглец спипан с наркотици на Какао бийч ден преди ареста в Пловдив ОБНОВЕНАПетър Петров пристигна в съда с майка си