Арестантът, който избяга от Трето РПУ, днес бе доведен с белезници в съда в Пловдив. Окръжна прокуратура поиска най- тежката мярка за неотклонение - задържане под стража за наркотиците, открити у него при ареста му. Според прокурор Светлозар Чераджийски при обиска в дома на Петров са открити 193 грама марихуана на стойност 1 500 лева. 

Ден преди да бъде заловен в Пловдив, Петров е бил заловен на Какао бийч, където продавал наркотици. Той бил задържан, срещу него е образувано досъдебно производство и след това и бил освободен. За да дойде до Пловдив, където продължил да пласира марихуана и наркотици. 

 Петров дойде в съда заедно с майка си - Стайка Върбанова, която е и негов защитник. 

Прокурорът настоява да бъде задържан, тъй ката 26- годишният мъж, който е родом от Монтана, няма адрес в Пловдив и може да се укрие или да извърши друго престъпление. През март той е получил условна присъда за разпространение на наркотици. 

Като утежняващо вината обстоятелство Чераджийски посочи и бягството на Петров от Трето районно. На 26 юни той избяга от Трето районно, след като по време на разпит поискал да отиде до тоалетната и скочил през прозореца. След бруталното нарушение, в Трето районно започна дисциплинарна проверка. 

В последната си дума Петров поиска по-лека мярка. 

Съдът остави зад решетките беглеца. 

Избягалият арестант се предаде в прокуратурата!Петър Петров успял да стигне до Монтана, явил се с адвокат