По повод на публикацията "Пловдивчанин храни котки със суров черен дроб, пълен с габърчета" на редакционната поща получихме писмо от дъщерята на мъжа, уличен от пловдивчанка в пъкленото дело. От него става ясно, че жената и цялото семейство са ужасени и потресени от портрета, направен на възрастния човек. 

"Децата ми пратиха снимката и умът ми не го побира кой и защо набеди баща ми за садист? Човекът от януари е на легло, с деменция, не можеше да ходи и две крачки, не ни познаваше. Възстанови се доста, но излиза без наша помощ само от дни. Не чува и не вижда добре, кога ли и как ли може да пазарува сам...

Цялото семейство сме погнусени от злобните коментари, с които заплашват живота му, издирват адреса му, страхуваме се и не му даваме да излиза.

Смятам, че като медия не Ви прави чест, за сензация, да публикувате такива „новини", дори мисля, че нарушавате не само етични закони. Той е един старец и не може да се защити..."

По-нататък в писмото си жената твърди, че баща й е добър човек и мил старец, никому не е навредил, на човек или животно. Че котката от входа седи до него на пейката и си е родила котетата пред вратата му, които са живи и здрави.

Иска ни се това да е истината. И цялата тази истерия около суровия черен дроб, пълен с габърчета за котките, да се окаже едно голямо недоразумение. Вярно е, че нашата медия отрази случая, но само защото той вече беше придобил широка популярност във Фейсбук, беше споделен десетки пъти и имаше огромен брой коментари. И защото искахме да разберем истината. 

В самата публикация написахме, че много от съседите на дядото са го разпознали и не са могли да повярват. Очаквахме, че ще се обадят точно такива хора. За съжаление, това не се случи. Многобройните коментари под публикацията ни го потвърждава. Въпреки това - вярвайки че доброто е повече от злото и че човек не може да бъде злодей просто ей така, разбираме болката на дъщерята. И се извиняваме от името на всички, които никога и при никакви обстоятелства не биха си позволили да заплашват когото и да е. 

Що се отнася до такива, които си набелязват жертви и са склонни да ги набеждават в какво ли не, наистина много е трудно човек да вникне в психологията им. Ние няма да се опитваме да я разбираме. Иска ни се да вярваме, че и това не е било целенасочено, а е плод на недоразумение.