В цялата страна по въздух и суша се провежда спецакция срещу джигитите на пътя. Санкционирани са над 500 водачи за превишена скорост. Пътищата в страната се снимат от вертолет. Данните от камерата на борда му ще бъдат свалени и нарушителите ще получат фиш и акт.

И това обаче не спря инцидентите на пътя, а в последните 24 часа шест човека загинаха в следствие на катастрофи.

Както TrafficNews.bg вече съобщи, трима души загинаха на пътя Първомай-Хасково, след като фолксваген с кърджалийска регистрация настигнал и се блъснал отзад в ремарке на трактор. Тримата мъже на 25, 29 и 30 години, пътували в колата, загинаха на място. Водачът е бил зад волана, а пътниците са изхвърчали извън нея. 

Скоростта отне живота и на още двама души между врачанските села Борован и Добролево. Лека кола “Тойота” с врачанска регистрация е пътувала в посока Оряхово, когато се е забила на прав участък челно в идващия отсреща лек автомобил “Хюндай” със софийска регистрация. Катастрофата е станала пред очите на шофьор с унгарски ТИР, който спрял и подал сигнал на тел.112. При сблъсъка на място е загинала жената, която се е возила във врачанския автомобил. При удара е починал и шофьорът на хюндая.  

Жена загина и на неохраняем жп прелез. Съпругът й подкарал семейната кола на червено и били пометени от влак.

През изминалото денонощие общият брой на тежките пътни инциденти е 20.

Колата, в която загинаха трима мъже, е сгъната на две, задържаха водача на трактора СНИМКИ и ВИДЕОЕдрогабаритната машина се е движила без светлини край Първомай

Черна неделя! Още двама загинаха на пътя след тежка катастрофа край Борован СНИМКИ34-годишен мъж от София е в изключително тежко състояние

Влак премаза автомобил на прелез, жена загина намясто СНИМКИМашината е пътувала от Видин за София