Бум на верижните катастрофи  в Пловдив през последните няколко дни са отчели градските институции, заяви зам.-кметът Златин Велев. Той обясни,че след въвеждането на новите светофарни уредби катастрофите през първите два месеца за тази година са намалели с 30 %, но със затоплянето на времето шофьорите явно са започнали да карат по- безразсъдно.

Една от причината според Велев е повечето участници в движението като мотористи и велосипедисти. Той призова шофьорите да бъдат по-внимателни и да се оглеждат за пешеходци, деца и велосипедисти. Засега не се предвижда ограничаването на движението на автомобили с 30 км/ч.

Нови секции обаче ще бъдат направени на кръстовищата в „Кючук Париж”.  Бул. „Никола Вапцаров” не бе предвиден в Транспортния проект, но от Общината ще направят нови секции на светофарите там.

Особено проблемни са кръстовищата с „Михалаки Георгиев” и „Димитър Талев.  Само за последната година на тези две кръстовища са станали 30 катастрофи. Там в близките месеци ще бъдат направени самостоятелни секции за леви и обратни завои.

Още новини ТУК

TNS.bg