Международната селскостопанска изложба  „Агра 2018“ стартира с рекорден брой иновации – 72 са върховите разработки на мегафорума за агробиснес, вино и храни, които обобщават новостите от индустриите за последните три години. А дъждът и лошото време не попречиха на всички, които искаха първи да се запознаят с тях.

Освен впечатляващата селскостопанска техника, сред която изпъкват тракторите с марка Ламборгини, на изложението можете да видите още от последните тенденции в биотехнологиите, агробизнес софтуера, както и биопроизводството на суровини, разработени от Селскостопанската академия.

Биостимулатори, машини за сортиране на плодове и технологии за пречистването на въздуха са само част от изложеното оборудване. Десетки машини привличат нови клиенти демонстрирайки работния процес. В откритите пространства между палатите е разположена селскостопанска техника.  

Фокусът на Агра 2018 е не само върху растениевъдството, но и върху животновъдството. Можете да видите елитни породи агнета и телета и да се консултирате за особеностите в развъждането на различни видове риби, пилета и зайци с представителите на фирмите. Ще бъдат разкрити и особеностите на висококачественото телешко от порода „Блек Ангъс”, както и спецификите в неговото производство и обработка. Ако се налага или решите да направите семейно посещение, децата няма да се отлепят от клетките на животните.

Разнообразие осигурява и щанда за бижута, изработени от медицинска стомана, където можете да зарадвате половинката с неочакван подарък.

От специализираната изложба „Апи България“ можете да си закупите мед с лешников тахан, спрей за гърло с мента и евкалипт, както и десетки видове пчелни продукти. Ако не сте сигурни какво да изберете, фирмените консултанти ще ви дадат възможност да дегустирате предпочитаните от вас продукти.

В Международен панаир Пловдив от 21 до 25 февруари ще видите над 700 фирми от 33 държави в общо шест изложения. Повече подробности можете да видите ТУК.