Пловдивският астролог Красимир Куртев, който е и автор на TrafficNews, е един от хората поддържали почти ежедневен контакт с Любомир Милчев - Денди. Популярният светски хроникьор често търсел съветите на пловдивчанина, а двамата разговоряли по няколко пъти седмично по телефона. 

- Г-н Куртев, каква е вашата теза за жестокото нападение над Любомир Милчев - Денди?

 - Бих желал първо да уточня, че не се явявам като езотеричен анализатор в това интервю. За себе си имам някаква представа за този чудовищен инцидент, която няма да споделя, разбира се, това е в прерогативите на разследващите институции. Смея да нарека Денди мой приятел, въпреки че контактувахме само по телефона. Чувахме се почти всеки ден, говорихме на различни теми. Разговаряхме най-често за култура, изкуство, обсъждахме социални проблеми. Не са малко и разговорите ни относно метафизиката, обсъждахме предимно Хайдигер, която е негова любима, а и професионална тема като докторантура. Денди не се интересуваше от политика, беше абсолютно аполитичен. Но го вълнуваше посоката, в която се движи обществото. Денди е изключително ерудиран, много фин човек и прословут със своето чувство за хумор. Щедрата му душевност го караше да прави подаръци от личната си колекция, сиреч тотално лишен от егоизъм. Бунтар по природа, ала едновременно с това е изключително плах. Той рядко влизаше в конфликти, тъй като агресията му беше абсолютно чужда. Въпреки това обаче, ми е споделял, че непрекъснато е подложен на подигравки, тормоз и опити за насилие. Споделял ми е, че ежедневно е получавал заплахи от различни хора, които дори не познавал лично. Аз самият със ставал неволен свидетел, докато сме говорили по телефона, как са го обиждали, а и не само.

 Мисля, че Денди не би допуснал непознат човек в жилището си и затова смятам, че нападението е извършено от познат човек, като лично съждение, разбира се.

 - Каква би била причината за тази жестокост? Денди споменавал ли е имена на хора, които са го заплашвали?

 - Не, не е споменавал имена, но и аз не съм влизал в конкретика. Не мисля, че причината е ревност, нито пари. Денди не дължеше пари според думите му. Може би се касае за пререкание, но Денди да бъде инициатор на такова е просто абсурдно. Надявам се полиция и прокуратура да разкрие нападателя, а защо не и поръчителя, ако има такъв, разбира се. Така че, нека да не гадаем, защото ще се появят чутовни слухове, уверявам ви!

- Споменахте, че Милчев е бил жертва на подигравки и тормоз. Защо, според вас?

- Денди е жертва на системата и част от едно зомбирано общество. Изключително ерудиран и високообразован човек, с огромни познания в почти всички области области. Относно  модата и стила например, е ненадминат в България, модните ни корифеи бледнеят пред Денди! В същото време обаче заради острия си език бе отхвърлен от обществото и от медиите най-вече. Хора като него са неудобни. И да, именно неудобните стават мишени, за пример покойният журналист Милен Цветков. Пагубното е, че дори заради една усмивка можеш да бъдеш пребит до смърт - Печално! Животът му е в Божиите ръце. Ще завърша с една любима максима на Денди от драматурга Морис Метерлинк: „Ето, идат мили и любезни щастия, те ще ни напътят…“- Иже херовими

След побоя над Денди: Шансовете да оцелее не са големи, бит е брутално в главатаКъм момента той не е идвал в съзнание