13 тира, призовани от мичиганската щатска полиция, спасиха живота на кандидат-самоубиец в САЩ. Инцидентът станал на междуградско шосе 696 край Детройт. Полицейски патрул забелязал човек, стоящ на перилата на мост над магистралата и бързо спрял движението по пътя. Според Detroit News, полицаите помолили 13 шофьора на камиони да се притекат на помощ. Идеята била машините да се паркират под моста плътно една до друга, за да се предотврати смъртоносен скок.

Благодарение на акцията, след няколко часа преговори мъжът бил свален от моста благополучно и откаран в местна болница за изследвания, пише auto.offnews.bg .

Полицаите дойдоха и помолиха 6 - 7 от нас да тръгнем с камионите, след което ни наредиха един до друг под моста. Същото се случи и от другата страна на шосето. Просто се случи да съм сред хората там, заявява един от шофьорите на тир, участвал в спасителната акция. След като всичко свърши, момчетата от полицията дойдоха да се ръкуват с всеки един от нас и да ни благодарят, допълва той.