Бившата състезателка по художествена гимнастика Снежана Дечева навърши 22 години. Стотици честитки от приятели, фенове и колеги заваляха на стената на рожденичката във Фейсбук.

Сред тях бе и пожелание от Илиана Раева: "ЧРД! Красавице, да си жива, здрава и благословена! Любов, щастливи мигове и верни приятели!"

Снежи бе част от отбора на Златните момичета 4 години, а в момента покорява модния подиум, като е лице на една от популярните модни къщи у нас „Ивет Фешън“.

Магнетичната госпожица вече има редица фотосесии и често застава пред фотообектива, за да демонстрира красотата си.

Ето какво сподели Снежана Дечева пред Trafficnews по повод рождения си ден, който отбеляза във вчерашния ден. 

- Как се чувстваш на 22 години?

- За мен всяка една навършена година е вълнуваща и ме изпълва с различни емоции. На днешния ден се чувствам много щастлива, но и изключително странно..размишлявам.. давам си сметка колко бързо лети времето и с какво съм била ползотворна за себе си и за останалите хора. Чувствам се по-мъдра, по-целеустремена и изпълнена с мотивация, вълнение и позитивизъм за всичко, което ми предстои!

- Какво би искала да пожелаеш на самата себе си?

- Пожелавам си да бъда здрава, по-търпелива и да успея да постигна целите, които съм си поставила.

- Как ще отбележиш празника?

- Тази вечер празника ще се състои в чаша хубаво вино и интересна книга под ръка.

- Получи ли вече подаръци и кой те изненада пръв?

Подаръци.. хахах.. всъщност аз често пътувам и за съжаление точно днес не съм с приятелите и семейството си.. празненството тепърва предстои. Но пък преди да замина получих изненадващ колет, състоящ се от прекрасна дълга рокля от дизайнер, с когото сме приятели и работим заедно - Стоян Радичев. Преди да замина още един очарователен и важен за мен човек ме изненада.. подробностите ще запазя за нас, но истината е, че подаръците не са чак толкова важни, а отношението и емоциите, които ти дава човек, могат да те направят истински щастлив.

Снежана Дечева влезе като резерва в отбора по художествена гимнастика след Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Тогава Ина Ананиева, която наследи Илиана Раева, направи подбор на момичета, на които евентуално да разчита за олимпийски цикъл до Рио де Жанейро.

Родената през 1997 година Дечева заедно с Любомира Казанова бяха двете резерви, които бяха плътно до отбора през последните години. Снежана игра на световна купа през 2013 година, както и в едно от съчетанията на световното първенство в Киев през есента на същата година. След това тимът се оформи в познатия състав, а тя и Казанова продължиха да бъдат резерви. Любомира влезе в отбора след случилото се с Цветелина Стоянова през юни 2016 година, а Снежана остана резерва.

Тя пътува с отбора на Олимпиадата в Рио през лятото и бе плътно със съотборничките си. След като целият тим прекрати кариерата си Снежана единствена продължи с новия ансамбъл. Новият треньор Весела Димитрова пое отбора, но след около два-три месеца тренировки Дечева реши да прекрати кариерата си.

"Спортът много ми взе, но страшно много ми и даде! БЛАГОДАРЯ на всички хора, които ме подкрепяха и ще продължават да го правят, БЛАГОДАРЯ на семейството ми, което винаги е зад гърба ми каквото и да става, БЛАГОДАРЯ на всички професионалисти и треньори, които ме научиха на толкова много през годините и ме изградиха освен като професионален спортист, така и като човек! БЛАГОДАРЯ и на федерацията по художествена гимнастика, която се грижеше за мен и ме наставляваше! ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Обичам ви! Всеки край е едно ново начало!" - бе споделила Снежана по повод края на кариерата си.