Мащабният ремонт на бул. „Васил Априлов” ще започне до няколко дни, потвърди кметът Иван Тотев. До този момент там работиха от ЕВН и ВиК, но те са приключили с полагането на топлопроводи и водопроводи и са освободили обекта.

От Община Пловдив вече са избрали изпълнител за ремонта, който ще струва малко над 2 милиона лева. Това е „Пътинженеринг”,която ще реконструира отсечката от „Войнишка слава” до „6 септември”. Проектът предвижда махането на цялата павирана част, като на нейно място ще бъде положена асфалтова настилка. Видът на булеварда ще стане еднакъв от Централна гара до „6 септември” след приключването на ремонта. Там ще бъдат изградени велоалеи, лед осветление и нови тротоари.

Докато трае реконструкцията, целият път ще бъде затворен за движение. В момента западното платно все още се ползва за автомобили. Строителите ще трябва да подготвят и бъдещето разширение на булеварда. Предвижда се западният тротоар да стане разделителна ивица, а пътят да се разшири. До края на годината ще стартират и отчуждителни процедури.

Следващият етап предвижда, както разширението на пътя, така и направата на кръгово движение с кръстовището на „6 септември”.  Градските власти все още проучват вариантите и за затварянето на източното платно на „Руски” от Централна гара до „Гладстон”.  По всичко личи, че няма как да се избегне едновременното затваряне на „Васил Априлов” и „Руски”. Това обаче ще се реши, след като от „Щрабаг” приключат с Коматевско шосе.