Строителите започнаха изграждането на детската площадка в район „Централен”, която за малко да не бъде изградена заради недоволни пловдивчани. На 17 април 20 изключително гневни пловдивчани блокираха изграждането на съвременна детска площадка в междублоково пространство на улица „Капитан Райчо”.  Тогава хората скочиха на районната администрация заради намеренията им. Причината – от години никой оттам не е направил нищо за района, площадката се правила без те да бъдат уведомени, щяло да се вдига шум и нямало къде да паркират.

В крайна сметка бе намерен консенсус и площадката за деца до 12 години бе започната. В момента се поставят ограждащите бетонни первази, а до седмица ще бъде налята бетонната основа и положена ударопоглъща настилка.

 „Изпълнителите работят бързо, за да могат децата от квартала да използват площадката през наближаващата лятна ваканция.“, казва Георги Стаменов. Той допълни, че тя е на стойност от 60 хил. лв, а живущите в квартала ще могат да ползват не само детски съоръжения, но и пейки, както и нова настилка.