20 изключително гневни пловдивчани успяха да блокират изграждането на съвременна детска площадка в междублоково пространство на улица „Капитан Райчо”.  Възрастен професор по медицина, придружаван с около 20-ина живеещи в блока на номерата 62 и 64, скочиха на районната администрация заради намеренията им. Причината – от години никой оттам не е направил нищо за района, площадката се правила без те да бъдат уведомени и нямали къде да паркират.

Един от пловдивчаните изрази недоволството си, че по „цял ден чувал топката от близката спортна площадка”, като не искал още едно място, от което ще се вдига шум. Повечето от хората искаха паркинг, тъй като нямало къде да спират. Те предложиха детската площадка да бъде изместена в страни, а там да има паркинг.

Разбира се, намери се и един недоволен гражданин, който възропта срещу изсичането на черницата, където ще бъде детската площадка.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов заяви, че след като не искат детска площадка там, тя ще бъде направена в друг микрорайон. При всички положения нямало как пари за детски площадки да отидат за паркинги.

Той предупреди, че ако бъде направен паркинг ще бъдат отсечени всички дървета, които са в зеленината.  Стаменов каза, че съвсем близо има общински терен, на който може да бъде направен паркинг за 50 места. Въпреки това хората настояваха те да спират пред блока си.

В момента голяма част от колите са заели зелените площи, които са пред входовете им. След скандала между районната администрация и гражданите, самите те се изпокараха помежду си – дали да е паркинг, детска площадка, зелена площ и всеки за своята идея. В началото на разговора професорът по медицина показа над 200 подписа от живеещите в блока, които той представлявал. Те обаче нямаха единна позиция какво точно искат да се случи там. Припомняме, че самата детска площадка бе инициирана след подписка в районната администрация.

След замразяването на площадката ще бъде направена среща между живеещите, за да се реши какво да се прави – детски кът със зеленина, паркинг или друго.