Върховната касационна прокуратура пое делото за убийството на Тоско Бозаджийски. Днес по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът бе прехвърлен под специален надзор на висшата инстанция.

Досъдебното производство е образувано на 21 януари с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб „Ботев – Пловдив“, за това, че на територията на Гърция, в Солун умишлено е умъртвено лице с българско гражданство.

С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

Припомняме, че на среща в Министерски съвет с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице – Георги Бозаджийски, главният прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на България.

Родителите са благодарни на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев за това, че държавата застава зад тях. Въпреки уверенията на институциите, че ще следят изкъсо делото в южната ни съседка, в събота феновете на Ботев Пд подготвят голям протест пред посолството на Гърция в София. Ще настояват за справедлив процес. В 8,30 часа от стадион “Христо Ботев” ще тръгнат 4 автобуса с фенове.

 

Феновете на Ботев готвят голям протест в СофияТой ще се проведе пред сградата на Гръцкото посолсолство

Започва разследване на смъртта на Тоско и у насЖълто-черните плануват протест пред гръцкото посолство в София

В същото време, отново по разпореждане на Иван Гешев Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за убийството на 18-годишната Андреа. На среща с бащата на жертвата, главният прокурор пое ангажимент и впоследствие издаде заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството.

Бащата на убитата Андреа се срещна с БорисовАсен Руменов поиска тежки наказания за непълнолетните престъпници