Бойко Борисов се срещна днес с фенове на Ботев (Пловдив) заради смъртта на 28-годишния фен на „жълто-черните“ Тоско Бозаджийски.

Тоско беше блъснат от автомобил, докато се опитвал да избяга от ултрасите на ПАОК в Солун. Преди това той е бил ударен по главата с метална тръба. Атаката е непредизвикана, твърдят от гръцката полиция. 

Правосъдния министър Данаил Кирилов обяви, че премиерът Бойко Борисов е наредил да се задействат всички механизми по международно сътрудничество, да се поиска цялата информация по разследването и установяване ефективността му в Гърция.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че Иван Гешев пък от своя страна е наредил да се образува досъдебно производство и у нас, което ще бъде под надзора на ВКП.

По-рано днес от КПБП съобщиха, че се подготвя протест пред гръцкото посолство в София. Ето и официалното изявление:

Уважаеми Ботевисти, 

информираме Ви, че кампанията "Справедливост за Тоско" продължава. На 25.01.20г (събота) пред сградата на посолството на Република Гърция в гр. София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона. 

Осигурен е безплатен транспорт за желаещите, като записване за пътуването може да направите във фен-магазина на ул. Нестор Иванов 1. Сборният пункт за тръгване е 8:30ч на 25.01.20г. пред стадион "Христо Ботев".