Протестите в пазарджишкото село Црънча продължават. Тази сутрин, в 07:10 часа хора отново се качиха на "Стърбоджи поляни", за да кажат на глас: "Земята на Спартак не даваме в частни ръце, Не късайте от снагата на Родопа планина. Те застават срещу решението на Общинския съвет в Пазарджик да продаде гората над селото.

На новия протест отново присъстваше кмета на селото Ангел Руков, който категорично подкрепя црънчани и е до тях в тази битка. 

Продължава събирането на подписка, а в онлайн петицията вече са се включили над 2000 души, които искат гората да не се продава гората.

Според црънчани, ако се направи развъдник, ще се затвори достъпът до гората нагоре и към югоизточния участък на гората това е единствения път. Освен това жителите на село Црънча смятат, че въпросът е принципен, понеже гора не бива да се продава никъде у нас. Те са категорични, че няма да спрат, докато не бъдат чути и няма да се откажат, докато не доведат нещата до край.

Припомняме, че вчера, навръх Гергьовден, в селото вместо традиционен събор, имаше мълчаливо бдение и обща молитва за опазването на гората над селото, пусната за продажба. 

Близо 100 души се събраха на "Стърбоджи поляни", а сред тях беше и бившият обласен управител на Пазарджик Трендафил Величков. 

За финал, всички присъстващи запяха в един глас песента "Хубава си, моя горо" и се помолиха да бъдат чути. 

Протестът в Црънча: Гората ни не е балатум, за да я продават за 2 лв. метъраБлизо 100 души се обединиха срещу продажбата на парче от Родопите, запяха "Хубава си, моя горо"