"Казусът приключва! Гората си остава на Црънча и ще си остане завинаги там." - това заяви преди минути на брифинг кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод протестите срещу продажбата на горите над селото. 

Тъй като последните дни във фокуса на вниманието беше едно наше решение на Община Пазарджик, касаещо публичната продан на една територия, една гора, намираща се в близост до село Црънча. Това събуди доста гледни точки и във връзка с това проведох няколко разговора. " - каза още той. 

Тодор Попов изчете получено до него писмо, от което става ясно, че Делян Пеевски настоява решението за продажбата на гората да бъде отменено. Той е решил да дари сумата от 700 000 лв. за облагородяване на района около селото и за подкрепа на волейболния клуб в Пазарджик. 

Пеевски предлага да бъде изграден парк на името на “Св. Георги Победоносец“ над Црънча с половината от посочената сума.

 “350 000 лв. ще отидат в подкрепа на площадката за отдих над село Црънча“, каза Попов. “Другата сума ще подкрепи ВК “Хебър“ по волята на дарителя“. Ще седна с кмета Ангел Руков да се разберем какво да направим там по желание на жителите и ще видим как ще действаме оттук насетне." - заяви още Тодор Попов. 

Кметът на Пазарджик потвърди, че още на следващата сесия на Общинския съвет решението за продажба на гората ще бъде отменено, като подчерта, че за пръв път става свидетел на подобно дарение, което касае продажбата на общинска собственост, за да остане в полза на местните жители.

"Аз не помня, някой да е давал пари, за да не извърши някаква продажба и да поиска някой да поиска това да остане за жителите на селото. По време на криза си личи кой кой е. В България има достатъчно богати хора, но аз не съм чул да бъдат съпричастни. По това време си личи кой е благодарен и кой не." - завърши Попов.

Той не поиска да отговори на журналисти  как е взето решението за продажбата и тайно наддване, като заяви, че всичко, което е свързано с тази продажба не е било по различно от продажбата на всеки друг парцел. 

Протестът в Црънча: Гората ни не е балатум, за да я продават за 2 лв. метъраБлизо 100 души се обединиха срещу продажбата на парче от Родопите, запяха "Хубава си, моя горо"