На 24 години Баша Мукърджи е младши лекар на Националната здравна служба в Обединеното кралство, притежава две медицински степени, говори пет езика и е коронясана за Мис Англия 2019. Тя, най-малкото, е изключителна.

Наскоро, тя свали короната, за да лекува COVID-19. Тя е на фронтовата линия в борбата с коварната болест. 

Когато обстановката на Острова започва да се влошава заради COVID 19, тя започва да получава съобщения от колегите, с които е работила в болницата. Те ѝ пишат колко е тежка ситуацията в момента и колко им е трудно.

„Връщам се на работа заради COVID 19. Получих работния си график за следващата седмица и започвам. Върнах се във Великобритания от Индия миналата седмица и преди да започна, трябва да прекарам 14 дни в карантина“, разказа Баша Мукърджи.

"Започвах да чувствам, че е време да се върна в болницата. Но едно нещо, което изигра голяма роля, беше, когато моите колеги лекари в болницата ми казаха какво наистина се случва у дома с COVID-19. Имаше новини за 5000 лекари, които се връщат на работа. Просто знаех, че трябва да се върна. Очаквах болниците да са в пълен хаос. Но мисля, че това е единственото място в цялата страна, където нещата все още продължават и се очаква да продължат да се поддържат, има ниво на нормалност. Ниво „Запазете спокойствие и продължете.“ - споделя още красавицата. 

„Останете силни. В тази битка трябва да бъдем единни срещу вируса. В минутата, в която тази единност се разруши и започнем да мислим егоистично - "Аз искам да изляза от къщи“, "Аз искам да отида навън“, "Аз не искам да спазвам изолацията“ - ще загубим битката с коронавируса. Трябва да мислим като ''ние" и всички трябва да се опитваме да останем вкъщи, опитвайки се да победим вируса. Лекарите на първа линия искат да правим точно това. Затова мислете като „ние" срещу вируса, не като „аз" срещу него. Това бих искала да кажа“, апелира д-р Баша Мухаджи.

Тя вече е на първа линия в болницата и работи по специалността си.