Собственик на откраднато или изгубено куче в пловдивското село Марково, търси своя скъп домашен любимец. Притесненият стопанин ни потърси с молба да му помогнем, като силно се надява животното да бъде открито.

Става дума за голдън ретривър (пясъчен), който носи името Арчи и е на 2 години.

„Изгубих преди 2 дни кучето си. Живея в Марково и Арчи изчезна тук. Опасявам се, че е бил откраднат, тъй като обърнахме целия район да го търсим (дори и с дрон)” – пише собственикът.

Той обяснява, че на 6 декември Арчи е тръгнал да бяга след женско куче и обикновено при такива ситуации се връщал след един или два часа, но този път изчезнал безследно. Собственикът на красивото куче, което често е водено по изложби обяснява, че Арчи е тръгнал да бяга направо с повод и синя каишка и точно поради тази причина се притеснява, че може би е откраднат.

Атанас Танев вече е направил няколко опита да го открие – разлепил е флаери из цяло Марково, търсил го е с дрон, а приятелите му са споделили над 50 пъти публикацията му във Фейсбук, но до момента резултатът – никакъв.

"Много бих бил благодарен, ако някой ми съобщи за  него или неговото местоположение", посочва собственикът и отбелязва, че се предлага добро възнаграждение за връщането на домашния любимец. 

ОБНОВЕНА: Кучето вече е при стопаните си!