Двама души са били откарани в болница след тежката катастрофа между кола и мотор в Пловдив. Единият от тях е мотористът, който е бил качен в първата линейка, съобщи репортер на TrafficNews.bg. Другият автомобил на Бърза помощ е откарал за преглед в болница малко дете, което е пътувало на задната седалка на ударения лек автомобил форд. То е с прорезни рани от счупените стъкла на колата.

Инцидентът стана малко след 19 часа на кръстовището на булевард "Руски" с улица "Янко Сакъзов". До инцидента се е стигнало заради отнето предимство. Мотористът е идвал от моста на Герджика в посока към центъра. Колата се движела от центъра към моста. И двамата са преминали през кръстовището на зелен светофар, като колата е предприела завой наляво и е отнела предимството на мотоциклета.

Последвал сблъсък. Моторът се забил странично в колата. Смачкана е предната дясна врата на автомобила, както и част от задната.

В автомобила освен шофьора са пътували жена и откараното в болница дете.

Лекар и полицай случайно са били на мястото. Лекарят е оказал първа помощ на моториста до идване на първата линейка, която е дошла около 15 минути след подаване на сигнала. През това време полицаят, който не е бил на работа, е регулирал движението.

В района мирише изключително много на бензин. В момента на място са екипи на полицията и пожарната.

Първите снимки от инцидента вижте ТУК


TrafficNews.bg