15-годишният Андрей, който беше нападнат пред входа на жилищния му блок в София, е с кръвонасядане на ушната мида и съмнение за комоцио, но категорично няма хематом на главата. Това заяви шефът на СДВР-София Георги Ханджиев.

"При излизане от входа на блока, в който живее, той е пресрещнат от две момчета. Те са го попитали дали симпатизира на един от двата големи отбора, но това не е имало никакво значение", обясни Ханджиев.

По думите му здравословното състояние на момчето е добро, въпреки че по-рано баща му заяви, че 15-годишният е със счупена ушна мида и хематом на главата. 

Андрей все още е в "Пирогов".

Според Ханджиев случилото се не е на фенска основа.

Историята на инцидента е започнала още в четвъртък, научи Trafficnews.bg от свои източници. Тогава Андрей е извикан на среща от негов съученик и още 5 - 6 момчета. Съученикът казал на Андрей по телефона да се разберат по "мъжки". Момчето отива с баща си и до бой не се стига.

Арестуваха съученик на пребития 15-годишен Андрей! Момиче ли е в основата на зверството?В момента полицията изземва записи от камери в района, момчето е все още в Пирогов, но няма хематом на главата

Съученикът, който предния ден се е обадил на Андрей, е задържан. Към момента той не признава да е участвал в боя или да има нещо общо със случилото се.

Андрей разказал на полицаите, че смята, че е заради бившата му приятелка, която в момента е приятелка със съученика му. Съученикът му обаче твърди, че са само приятели.