Баща на Петьо от Търговската осъди Фонда за лечение на деца, защото на сина му неправомерно е отказана операция във Виена. Заради това се наложило да търси помощ от дарители.

А докато бащата води дела, Петьо вече е навършил 18 години и не може повече да разчита на помощ от фонда.

Семейството потърсило фонда. Но им отказали лечение в чужбина, защото операцията може да бъде направена и в България. След отказа семейството прави дарителска кампания и Петър успява да замине за операция.

Както TrafficNews.bg ви разказа преди време, младежът страда от детска церебрална парализа, която най-сериозно е засегнала единия му крак. Изкривяването в крайника не позволяваше на Петьо да ходи спокойно без чужда помощ. Големите сърца на пловдивчани и дарители от цялата страна направиха невъзможното - събраха се средства, с които на момчето бе направена така необходимата операция на крака.

Две години по-късно съдът се произнася, че отказът е бил неправомерен. От фонда уточниха, че причината за това не е отказът сам по себе си, а пропуски в документите.

Справка в съда показва, че през последните две години от 30 дела само в 2 случая не са отменени решенията на фонда. 

Припомняме, че тази година на Петьо му предстои сваляне на имплантите, използвани при операцията, за което са необходими 7500 евро, и още един курс рехабилитация в център Адели на стойност 7000 евро. Общо сумата, необходима за цялостното приключване на лечението на Петър Мавродиев, е 14 500 евро. Към януари 2018 година в дарителската сметка на момчето има 150 евро. Необходими са още 14 350 евро.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS DMS PETAR
Изпратете дарителски SMS с текст на латиница 
DMS PETAR на номер 17 777 
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

Също така можете да дарите средства и по банков път на следната сметка:

Банка: ПИБ

IBAN: BG86FINV91501316898223

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Петър Емилов Мавродиев