Програмата за безплатно саниране върви в пълна сила в пловдивския квартал Кючук Париж.  В района на бензиностанция „Хаджията Груев” в момента се работи по три блока. Майсторите са разпънали големи скелета, слагат изолация и сменят прозорци. Фирмата обаче, оставя истински апокалипсис след себе си. Междублоковото пространство около блок 1101 на улица „Димитър Талев” наподобява следвоенна гледка.  Хората се препъват в счупени стъкла и плоскости, а градинките са побелели от стиропор. И така не е от вчера, а вече повече от седмица. Строшените стари стъкла от  общите помещения са събрани на купчинка пред входа, без да са обезопасени по какъвто и да е начин.

„При всеки вятър стиропорът се разнася из целия квартал. Не пускаме децата си навън, защото навсякъде има стъкла и някой може сериозно да пострада. Освен това работниците си хвърлят отпадъците където им падне, навсякъде има разпилени чаши и кутии от цигари”, възмущават се хора от блока пред репортер на TrafficNews.bg.

Ремонтът допълнително затруднява и иначе напрегната ситуация с паркирането в района, тъй като майсторите са превзели голяма част от паркоместата пред блоковете.