Разцепление на местната коалиция на Здравко Димитров „Да решаваме заедно” изненада общинските съветници в началото на днешната сесия. Председателят на ОбС Сабина Петкова прочете декларация, с която обяви, че тя и нейните колеги Пепа Деведжиева и Божидар Здравков от ДСБ, както и Айри Мурад от ДСБ, образуват самостоятелна група с името „Реформаторски блок”.

Така Здравко Димитров остава с двама съветници, поради което не може да образува група. Очаква се още на следващата сесия със зам.-председателското си място в местния парламент да се раздели Ангел Ангелов от хората на Зико.

Бившият лидер на ДСБ Пепа Деведжиева заяви, че многократно са правени опити да се разговаря със Здравко Димитров, за да бъде променено името на групата, тъй като Реформаторският блок „е запазена марка, която печели избори”. Но това така и не се е случило.

Деведжиева изтъкна още, че смята за грешка явяването на реформаторите със Здравко Димитров на местните избори. Тя изтъкна още, че няма да има промяна на поведението на съветниците от Реформаторите при гласуването на местния парламент.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg