Кошмарът се завърна в Нови Искър близо година след шесторното убийство в началото на 2018 г. Тогава миналият през затвора Росен Ангелов застреля бившата си приятелка и нейните близки, преди да избяга и да се гръмне след 4 дни.

Сега 25-годишният Георги, страдащ от психични проблеми, изби с брадва своите родители Иван и Ирена, брат си Александър и баба си Славка.  Кървавата драма се е разиграла най-вероятно още в петък или в събота, но беше разкрита едва в понеделник.

Бащата на Георги – бившият военен Иван Ранов, който сега работел на летището в Доброславци, не се появил на работа от два дни, не вдигал и телефона. Притеснените му колеги се обадили в полицията, която дошла да провери в дома на Ранови.  

Когато униформените позвънили, вратата отворил Георги, видимо неадекватен и объркан. Все пак успял да обясни, че родителите му ги няма, защото са на погребение в Пловдив. Полицаите обаче се усъмнили в думите му и набрали  телефоните на Иван и Ирена. Техният звън ги довел и до кървавата картина. Труповете на съсечените роднини били завити в чаршафи и скрити под матраци. Георги дори се опитал да почисти кръвта, разказа по-късно шефът на СДВР Георги Хаджиев. Според него и ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова няма данни убиецът да е бил с тежки психични отклонения.

 Георги е ходил на психиатрични прегледи в рамките на три години, от 2015 до 2018 година, но така и не е бил освидетелстван.

Според съседи на Ранови обаче младежът отдавна имал проблеми и излизал навън само с придружител. Два пъти бягал от дома си, като е обяснявал, че иска да сложи край на живота си. Веднъж роднините му го открили чак в Пазарджишко.

Майката на Георги е възнамерявала да прати сина си в психиатрия, заради непрестанните скандали с по-малкия му брат, твърдят други близки.

"Не мога повече, ще пратя Гошко в лудница", вайкала се Ирина пред комшиите и признала, че Георги постоянно се бие с брат си Сашко за лаптопа.

По-късно припознат за Фейсбук профил на майката Ирина разкри, че семейството от Нови Искър е преживяло истинска драма.  

Според постовете в социалната мрежа Георги е страдал от туберкулова в последен стадий, както и от психично заболяване, травматична епилепсия, алергичен артрит, себореен дерматит и други заболявания.

За да помогне на сина си майката Ирина организирала кампания за събиране на нужните 6 000 лева за спешно лечение чрез БНТ.

"Мисълта ми е в моите деца, защото всеки ден страдам за тях. Животът ми е низ от страдание вече 26 г. Минавам по пътя на ада ден след ден, но няма сила, която да ме спре. Ще се боря докато мога", пише през 2017 г. вече покойната Ирена.

Освен Георги здравословни проблеми имал и другият син Александър.

Майката е била личен асистент на двете си деца. Към миналата година Георги е трябвало да постъпи за лечение в Държавната психиатрична болница в село Карвуна.

Последният удар за Ирина е дошъл в края на 2018 г., когато била съкратена от социалната програма „Независим живот”.

„Никой не се интересува от болните в тази държава. Сега ще вървя по пътя на ада всеки ден. Благодаря на държавна за разбирането към болните си деца в Нови Искър", пише Ирина.

До късно вчера криминалистите все още се опитваха да разберат от Георги какви са мотивите за бруталното убийство. 

Звън от телефон издал килъра

от Убиецът Георги Ранов ходил три години на психиатър, но не бил освидетелстван