Екшънът в Пловдив, при който водач на автобус и шофьор на БМВ едва не стигнаха до бой е станал заради засичане на пътя, заяви говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Той обясни, че по първоначални данни водачът на БМВ-то извършил десен завой, но заради засичане автобусът започнал да кара бързо зад него и  присветва с фарове.

Тогава Венцислав Вацелов спира и тръгва към автобуса След това резултат шофьорът на рейса размахва тръбата, а обвиняемият чупи с ръка стъклото на автобуса.

Мярката на обвиняемия  Вацелов е е подписка. Досега той е съден два пъти за неплащане на издръжка.  

Припомняме, че шофьорът на немската кола разказа своята версия за случая пред TrafficNews.bg.

„Рейсът караше с 80-90 километра, залепи се на 4 пръста от бронята ми, след което пуснах аварийни светлини и го спрях да питам какво иска. Той ми каза, че му омръзнало шофьори да карат като баби, след което взе да ме псува и в изблик го оплюх и тръгнах да си тръгвам, след което рейсаджията изкара бухалка и каза, че ще ни изтрепе всичките.”, разказа пред TrafficNews.bg шофьорът на лекия автомобил Венцислав Вацелов, който сам ни потърси, за да покажем неговата гледна точка за случая.

Ето и позицията на прокуратурата:

Шофьорът на лекия автомобил, който е обвинен, че с бухалка е нападнал водач на градски автобус в Пловдив, отрича обвиненията. Той беше освободен от ареста заради противоречиви показания на свидетелите на инцидента.

24 часа след задържането му, 42-годишният водач на беемвето беше освободен. Венцислав твърди, че автобусът е карал с превишена скорост и го е притискал, за да го изпревари. Тогава двамата водачи спират, за да се изяснят и между тях възниква словесен конфликт.

„След което с дланта си ударих стъклото на рейса, то беше турско и е нерегламентирано за градски транспорт, ударих стъклото и то падна. Нито съм го удрял с бухалка, нито нищо.”, кълне се Венцислав.

Той твърди, че сцената се разиграла пред очите на 4-месечното му дете, което било в колата и жената, с която живеел на семейни начела.

Какво разказа още мъжът - вижте във видеото:


Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg