Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че ще предложи на Общинския съвет да се осигурят пари за довършването на Колежа. Вчера феновете обявиха, че са готови за масови протести и призоваха за пълното завършване на стадиона и козирка да има на всички четири сектора. 

На следващата сесия на Общинския съвет ще предложа да бъде осигурен необходимият ресурс за довършването на стадион „Христо Ботев“. Възложил съм изготвянето на количествено-стойностни сметки за целта", написа кметът във Фейсбук.

Зико: Ще предложа на Общинския съвет да се осигурят пари за довършването на КолежаПърви отговор от Общината след пресконференцията на феновете

По-късно през деня феновете на Ботев пуснаха официална позиция, след като днес кметът обяви, че свика Общински съвет и ще посика пари за стадиона. Ето какво написаха:

Бултрасите: Дела трябва, а не думиФеновете обявиха, че съвсем скоро ще обяват кога ще е протестът за стадиона

На този фон феновете на Локомотив настояха за спешна среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров за актуализация на средствата за довършването на стадион "Локомотив". Феновете поискаха и възстановяване на 2 млн. лева, които върнати на Общината в края на 2022г. 

Фенклубът на Локо поиска среща със ЗикоТе ще поискат средства за довършването на стадион Локомотив"

По-късно през деня, привържениците на Локомотив блокираха бул. "Христо Ботев" и спряха движението между Сточна и Централна гара, привържениците блокираха и спряга движението между ул. "Гладстон" и бул. "Мария Луиза".

Феновете на Локо блокираха основни булевардиТе изпънаха транспарант "Зико, кмет или фен"

Броени дни, след като автомобил блъсна родител на дете пред спортен комплекс "Христо Ботев" на бул. "Източен", представители на 10 клуба внесоха в общината писмо, с което настояват за незабавни отговори на няколко въпроса, свързани с бъдещето на базата. Те искат да знаят ще бъде ли възстановен достъпа до паркометата, обслужващи спортния комплекс, как ще бъде организирано паркирането на треньорите и членовете на клубовете, а също така дали са предвидени паркоместа за гражданите.

10 клуба от СК "Ботев" с писмо до кмета, чакат отговори за бъдещето на базатаПроблемът с паркирането в зоната се задълбочава, преди дни там беше блъснат родител

Трябва ли Община Пловдив да осигурява паркоместа на гражданите си? Това е въпрос, който буди полемики от години, като и двете крайни мнения си имат своите поддръжници. От една страна са тези, които казват – това е задължение на градските власти, а другите смятат, че никой не е длъжен да осигурява места за 2-3 коли на всяко семейство.

Бомбата с паркирането, която тиктака в Пловдив – 9 от 10 коли се лутат в търсене на мястоАвтомобилите под тепетата растат ежедневно, а паркингите не могат да ги достигнат

Премахват опасно дърво, надвиснало до детска градина в Пловдив. Това се случва след като TrafficNews предаде сигнала за надвисналото дърво до общинското предприятие „Градини и паркове”. То се намира в района, в който преди седмица се случи неприятен инцидент с няколко ранени деца.

След сигнал до TrafficNews: Премахват дърво, надвиснало до детска градина в ПловдивОпасното растение се намира в района, където преди седмица пострадаха няколко деца

Жители на Брестовица негодуват заради мащабен ремонт на електроснабдителната мрежа в селото, научи TrafficNews. През януари EVN извършва дейност по инвестиционен проект за подмяна на стълбове, кабелна и въздушна линия от инфраструктурата си, за да може да доставя по-добро захранване.

Жители на Брестовица скочиха срещу мащабен проект на EVN, останали без ток и водаПо време на изкопни дейности работници три пъти са спукали водопроводни тръби

Единственият общински родилен дом в Пловдив АГ "Весела"  е изправен пред заплахата да бъде закрит, ако не се намери финансиране.

Пловдив може да остане без общински родилен домАпаратурата е още от СССР, финансиране няма

Междувременно лаборатория стресира напълно здрава пловдивчанка с резултати на болен от диабет. За абсурдната ситуация сигнализира до TrafficNews потърпевшата Десислава Господинова. Жената разказа, че е изпаднала в шок, след като е разбрала нивото на показателите си, след пуснати изследвания за диабет преди няколко седмици.

Пловдивска лаборатория изкара напълно здрава пловдивчанка болна от диабетГрешен резултат предизвика истински кошмар в живота на Десислава Господинова

Пловдив е област с дългогодишни и стабилни традиции във висшето образование. 149 хиляди жители на област Пловдив имат завършено висше образование, а градът се нарежда на трето място в страната по брой висшисти, изпреварван само от София и Велико Търново.

149 хиляди души в област Пловдив имат висше образованиеГрадът е на трето място по висшисти в страната

Липса на адвокат спъна делото срещу известния в крими средите Стоян Зелямов- Зелката и неговият съучастник Христо Трифонов, спипани с наркотици за близо 30 хиляди лева.

Фалстарт на делото срещу Зелката и съучастникa му, спипани с дрога за 30 бонаТе заявиха, че на следващото заседание ще искат споразумение с прокуратурата

Полицейска акция с планираните дейности днес се проведе от служители на РУ-Карлово. Участват също и екипи от  пловдивските сектори „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ и от Зонално жандармерийско управление.